enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:51 Hollanda’da görülmemiş bir seçim yarışı: 4 parti liderlğe oynuyor!
11:09 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “Çalı Canavarı”, kırsal yollarda çalı, diken ve taş gibi engelleri temizliyor, ulaşım güvenliğini sağlıyor
07:03 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi, 2025-2026 kış sezonu seferleri 22 Aralık’ta başlayacak”
00:35 Papa 14. Leo göreve gelmesinin ardından ilk dış gezisini Türkiye’ye gerçekleştirecek.
00:31 Prof. Dr. Kürşad Zorlu: Ankara 2026 Türk Dünyası Başkenti seçildi
00:31 Bağımlılığı olan çocuğa destek!
00:29 Adalet Bakanı Tunç, Ekrem İmamoğlu hakkında “casusluk” iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin soruyu yanıtladı
00:26 Türkiye, İngiltere’den 20, Katar ve Umman’dan 24 Eurofighter savaş uçağı almayı planlıyor.
00:20 Mahmudhoca Behbûdî’nin Seçilmiş Eserleri, Ankara’da Türk Dünyası’na tanıtıldı
00:15 Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu, 2026 yılı hac hazırlıklarını tamamladı. Hac kurası 5 Kasım Çarşamba günü saat 10.30’da çekilecek.
00:07 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda mücadele eden Emine Göğebakan, kadınlar 46 kiloda ve Nafia Kuş Aydın, kadınlar +73 kiloda altın madalya kazandı.
00:06 Dünyada ilk savaş uçağını Türkler düşürdü
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC Ankara Tank ve Yeni Nesil Zırhlı Araçlar Üretim Tesisi Açılışı ve İlk Yeni Altay Tankları Teslimat Töreni’nde konuştu.
00:04 Nizip Ticaret Odası’ndan Nizip Meslek Yüksekokulu’na Laboratuvar desteği…
18:26 Takım olabilmenin verimi!…
00:58 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 2-0 mağlup eden karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı…
00:50 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Dezenflasyon süreciyle birlikte gelir dağılımında, toplumsal refahı güçlendirmeyi hedefliyoruz.”
00:45 Türk Devletleri Teşkilatı yeni üye devletleri kabul edecek mi?
00:44 BakanTunç, “Çocukların korunması, çocuk istismarının önlenmesi, insan ve uyuşturucu ticareti gibi suçlarda iki ülke arasında işbirliği yapılmalı”
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eurofighter anlaşması için imzaları attık
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Sigarayı Bırakma Polikliniği Açıldı…

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Sigarayı Bırakma Polikliniği Açıldı…
14 Ocak 2023
348
A+
A-

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde; tütün ürünü kullanan bireylerin bırakmaları ve bırakmak isteyenlere destek sağlamak amacıyla Sigara Bırakma Polikliniği açıldı.

Darıca'ya Sigarayı Bırakma Polikliniği açıldı - Bizim Yaka Kocaeli GazetesiKocaeli’nden TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yonca Sekibağ tarafından haftanın Salı ve Perşembe günleri öğleden sonra randevu alınarak hasta kabulüne başlanacak.

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada; Dünyada ve Türkiye’de tütün ürünlerinin önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer aldığı kaydedilerek; “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı madde olan tütün ürünleri, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer aldığı bildirildi.

Açıklamada; Tütün kullanımının, dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak kabul edildiği ve doğum öncesi dönemden başlayarak, insan yaşamının bütün evrelerinde ölüme kadar götüren pek çok sağlık sorununa yol açtığı belirtildi.

“Kararlılık konusunda sıkıntıların görüldüğü bireylere çevrelerinden destek alınması sıklıkla önerilir” denilen açıklamada; bir uzman aracılığı ile tedavi planı ve sürecine karar verildikten sonra düzenli kontrollerin yapılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada; “Uzman görüş, yakın çevre desteği ve en önemlisi, kesin bir kararlılık ile birlikte sigarayı bırakmanız mümkündür. Tütün ürünü kullanan bireylere bırakmaları için teşvik edilmekte ve bırakmak isteyenlere destek sağlamak amacıyla Sigara Bırakma Polikliniği hastanemizde hizmete açılmış olup Alo 171 sigarayı bırakma hattını arayarak randevu oluşturulduğu takdirde Salı ve perşembe günleri muayene için hastanemize başvurabilirler” ifadelerine yer verildi.

[UHA Haber Ajansı, 15 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.