enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

KKTC’de yakalanan FETÖ’cü, TSK’ya sızan örgüt üyelerine ev temin ediyordu

KKTC’de yakalanan FETÖ’cü, TSK’ya sızan örgüt üyelerine ev temin ediyordu
27 Mart 2021
502
A+
A-

UHA HABER / KKTC’de yakalanarak Türkiye’ye getirilen İsmail Okkalı hakkında hazırlanan iddianamede, polis ve askeri okulların bulunduğu illerde örgüt mensubu öğrencilerle görüşmelerin “güvenli evlerde” yapıldığı bilgisi yer aldı.

FETÖ’nün “Güvenli evler” olarak bilinen hücre yapılanmasının sorumlusu olarak arandığı sırada, kaçtığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde MİT’in takibinden kurtulamadı. Türkiye’ye getirilen Okkalı, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Örgütün sözde sorumlularından İsmail Okkalı, Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan örgüt üyelerine ev temin ediyordu.

İsmail Okkalı hakkında hazırlanan iddianamede sorumlusu olduğu hücre evlerine yönelik detaylar yer aldı.

2017’de Kahramanmaraş’ta yakalanan bir FETÖ mensubunun, “güvenli evlerle” ilgili itirafları iddianameye girdi. İtirafçı, polis ve askeri okulların bulunduğu illerde örgüt mensubu öğrencilerle görüşmelerin “güvenli evlerde” yapıldığını anlattı.

Öğrencilere telkinlerin yapıldığını, hücre evlerini ise Okkalı gibi sözde adres mesullerinin temin ettiğini söyledi.

İddianameye göre, gizli görüşmeler için kullanılan adreslerden biri de Okkalı’nın Bayraklı’daki eviydi.

“Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılanacak

İsmail Okkalı, İzmir Ağır Ceza Mahkemesinde “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılanacak.

Aynı soruşturmada gözaltına alınan 45 şüphelinin jandarma ve emniyetteki işlemleri de devam ediyor.

Tutuklanmaları istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine gönderilen 100 şüphelinin ise işlemleri sürüyor.

Operasyon kapsamında 9 şüpheli de aranıyor.

Haber: Cihat Sönmez

[UHA Haber Ajansı, 27 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.