enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

KKTC Başbakanı Saner: Türkiye ile Kıbrıs konusunda tam bir mutabakat içindeyiz

KKTC Başbakanı Saner: Türkiye ile Kıbrıs konusunda tam bir mutabakat içindeyiz
25 Haziran 2021
435
A+
A-

UHA HABER / Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, Kıbrıs konusunda Türkiye ile tam mutabakat içinde olduklarını söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, Ankara dönüşü Ercan Havalimanı’nda basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile resmi görüşme için Ankara’ya ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Saner, ziyaret sırasında KKTC-Türkiye arasındaki ilişkilerin her boyutta ele alındığını söyledi.

Saner, toplantıda KKTC ile ilgili hemen hemen her türlü projenin ele alındığını ve çözüm önerilerinin ortaya konulduğunu ifade ederek, KKTC’nin yapısal sorunlarının ortadan kaldırılması ve ekonomik olarak da ayakları üzerinde duran bir KKTC için ana vatan Türkiye’nin tam anlamda yanlarında olduğunu bir kez daha gözlemlediklerini anlattı.

Göreve gelmesinin ardından 23 Aralık 2020’de Türkiye’ye ilk yaptığı resmi ziyarette 500 bin yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısının hedefleri olduğunu hatırlatan Saner, bu hedeflerini Türkiye’nin katkılarıyla gerçekleştireceklerini kaydetti.

Saner, yüz yüze eğitimin eylül ayında başlaması için KKTC’nin hazır olduğuna, turizmin de temmuz-ağustos aylarında iyi bir ivme yakalanabileceğine işaret ederek, temmuz başı itibarıyla gerek eğitim gerekse turizm sektöründe çalışan tüm KKTC vatandaşlarının aşılanacak olmasının en önemli artı olduğunu dile getirdi.

Türkiye’den Ada’ya gelen ve kısa bir süre önce açılışı gerçekleştirilen su tünelini hatırlatan Saner, tünelin ikinci etabı olan 4 kilometrelik boru hattının döşenmesi ve Güzelyurt ile Mesarya ovalarının suya kavuşması için yaklaşık 100 milyon liralık ihalenin onaylandığını da açıkladı.

Toprak Ürünleri Kurumunun (TÜK) 12 milyon liralık borcunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile silindiğini belirten Saner, bunun da KKTC’de çiftçinin, üreticinin yanında bulunmak anlamında çok ciddi bir artı değer kattığını söyledi.

Başbakan Saner, göreve geldiklerinde imzaladıkları ulaşım ağı, e-devlet, belediyeler ve Kıbrıs’taki üniversitelerle ilgili 4 protokolün son çalışmalarını teker teker inceleme fırsatı elde ettiklerini vurguladı.

Saner, protokoller çerçevesinde, 20 Temmuz’da Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’nun açılacağını ve e-devlet veri merkezinin temel atma töreninin gerçekleştirileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Kıbrıs konusuna ilişkin görüşme gerçekleştirmek üzere bugün Brüksel’e gittiğini hatırlatan Saner, şunları kaydetti:

“Bir kez daha gerek hükümet gerek Ulusal Birlik Partisi olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kendisine iki egemen eşit devlet temelindeki desteğimizin tam olduğunu vurgulamak istiyorum. Ana vatanda da Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile Kıbrıs konusunda tam bir mutabakat içerisinde olduğumuzu gözlemlemek de beni ayrıca memnun etmiştir.”

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 25 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.