enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:42 Romanya, eğitim amaçlı Hollanda’dan 18 adet F-16 savaş uçağı satın aldı…
00:52 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
00:49 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:39 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:37 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:34 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
00:34 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:34 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:28 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:23 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:18 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:13 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:04 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
12:33 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
11:00 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kızılay, Afetlerde İHA Kullanacak

Kızılay, Afetlerde İHA Kullanacak
18 Şubat 2022
462
A+
A-

KOCAELİ – UHA HABER / Türk Kızılay afetlerle mücadele de teknolojiden daha fazla yararlanmak için İnsansız hava araçlarını kullanıma alıyor. Kızılay Lojistik ve Maxwell Innovations arasında imzalanan sözleşme ile insansız hava araçları artık afetlerde kullanılacak. Bu kapsamında Kızılay için üretilen 15 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip Jackal isimli insansız hava aracı 1 yıl içerisinde afetlerde kullanılabilir hale gelecek.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Türk Kızılay afetlerle mücadele de teknolojiden daha fazla yararlanmak için İnsansız hava araçlarını kullanıma alıyor.

Kızılay Lojistik ve Maxwell Innovations arasında imzalanan sözleşme ile insansız hava araçları artık afetlerde kullanılacak. Bu kapsamında Kızılay için üretilen 15 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip Jackal isimli insansız hava aracı 1 yıl içerisinde afetlerde kullanılabilir hale gelecek.

Kızılay Lojistik ile Maxwell Innovations arasında önemli bir iş birliğine gidildi. Maxwell Innovations ortağı FLY BVLOS TECHNOLOGY ile ürettiği ve Kızılay’ın afetlerde kullanacağı İHA Projesi tanıtıldı.

Gebze Teknik Üniversitesi Dronepark’ta konuşlu FLY BVLOS TECHNOLOGY sahasında gerçekleşen Proje tanıtımına Kızılay Lojistik Genel Müdürü Şevki Uyar, FLY BVLOS TECHNOLOGY Genel Müdür Murat Islıoğlu ve yetkililer katıldı.

İnsansız hava aracı 'Çakal' 15 kilo yük taşıyabiliyor

Kızılay Lojistik Genel Müdür Şevki Uyar; İHA’lar Afet Bölgelerinde, İlaç ve Kan hizmetlerinde kullanıma alınacak

“Ülkemiz İHA üretimi ve kullanımı konusunda büyük başarı gösteriyor. Kızılay olarak gerek sağlık lojistiği üzerine inşa edeceğimiz kan operasyonlarında gerekse acil durumlarda ve afet durumlarında İHA kullanmak suretiyle ihtiyaç sahibi olan insanlara iyilikleri nasıl daha kolay ulaştırabiliriz bu hususu çalışmaya başladığımızda bu türlü iş birliklerine ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Afet durumlarında Arama kurtarma ekiplerinin girmediği, girmek istediği yerlerle ilgili olarak önce İHA’larla bilgi sahibi olunacak. Ne kadar hasar meydana gelmiş. Sonra araçla ulaşılamayan bir yere oradaki bir malzemenin taşınması gerekecek. Kan veya farklı ihtiyaç malzemeleri yaralıya bölgeye bu İHA’lar ile ulaştırılacak. Hastanelerimizde de taşıdığımız ilaç, kan gibi acil ihtiyaçları bu İHA’lar ile de ulaştırmayı ümit ediyoruz” 

FLY BVLOS TECHNOLOGY Genel Müdürü Murat Islıoğlu; Jackal isimli İHA’mız 15 kg yükü 130 kilometre uzağa taşıyabiliyor

“Drone teknolojileri konusunda üretim yapıyoruz. Bu dronlarla ilgili uçuş eğitimleri de veriyoruz. Üretimini yaptığımız JACKAL isimli bu dronumuz asgari 15 kg yük taşıyabilecek 130 kilometre menzile iletebilecek.  Daha sonra yük taşıma kapasitesi arttırılacak. Seri üretim 1 yıl içerisinde başlayacak. Pist gerektirmeden Dikine (VTOL) kalkış yapabilen 8 elektrikli motorla uçan bir İHA’mız. Görüş ötesi kontrolü sayesinde tamamen internet üzerinden kullanılabilen bir araç”

<p>Gebze Teknik Üniversitesi’nde hizmet veren Fly Bvlos’un Genel Müdürü Murat İslioğlu da "Dron teknolojileri konusunda geliştirdiğimiz ve ‘Çakal’ ismini verdiğimiz yeni tasarlanan dronumuzun  test uçuşlarına başladık. </p>

İHA Pilotu Olacak Adaylar Eski Savaş Pilotlarından Eğitim Alacak

İlk aşamada yaklaşık 2 ay içerisinde Kızılay’ın İHA pilotu adayları eğitimlerine başlayacak. Operasyonlara yönelik eğitimlerle birlikte pilot adayları 3 aylık bir eğitime tabi tutulacaklar. Eğitimleri hem Türk Hava Kuvvetlerinden hem de İngiliz Kraliyet Hava kuvvetlerinden eski savaş Pilotları verecek.

[UHA Haber Ajansı, 18 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.