enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kısıtlamalar Türkiye’ye Gidenleri Nasıl Etkiledi?

Kısıtlamalar Türkiye’ye Gidenleri Nasıl Etkiledi?
15 Ağustos 2021
358
A+
A-

UHA HABER / Antalya Belek’te ailesiyle tatil yapan İzzet Hızlı, İngiltere’ye geri dönüşünde bir sorun yaşamayacağı düşüncesiyle Türkiye’ye gittiklerini, ancak şimdi yeni bir dönüş güzergahı belirlemek zorunda kaldıklarını söylüyor.

 

Corona pandemisine karşı uluslararası yolcu gönderen riskli ülkelere “trafik ışığı” sistemi uygulayan İngiltere, kırmızı listeye aldığı ülkelerden dönenleri, havaalanından alıp zorunlu otel karantinasına yerleştiriyor. Bir kişiye 2285 sterline mal olan 10 günlük otel karantinası, İzzet Hızlı’nın ailesine 4000 sterline mal olabilir.

Belek’teki otelinden VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Hızlı, bu parayı bir otelde 10 gün kapalı kalmaya vermek yerine, daha akılcı başka bir plan yaptığını anlattı.

“Türkiye’ye varınca Schengen vizesine başvurduk”

Hızlı, “İngiltere’ye girişte, ‘son 10 gün nerede kaldınız’ sorusuna, eğer listedeki sarı ya da yeşil ülkelerden biriyle yanıt verirseniz otel karantinasından kurtulursunuz” dedi. Bu nedenle Türkiye’ye varır varmaz, ne olur ne olmaz diyerek, ailece Schengen vizesine başvurmuşlar.

Bu vizeyle Türkiye’den gelenleri kabul eden; sarı ya da yeşil ışık kategorisindeki bir Avrupa ülkesine girip 10 gün geçirmeyi planlıyorlar. Böylece son on günlük seyahat geçmişlerinden Türkiye düşecek ve İngiltere’nin zorunlu otel karantinasından kurtulacaklar.

“Türkiye’de harcayacağımız parayı gidip başka ülkede harcamak zorunda kalacağız”

Bunun fazladan bir maliyeti olacağının elbette farkında olduğunu belirten Hızlı, “en azından ‘4.000 sterlinlik karantina oteli’ faturasından kurtuluruz” diyor. Hesaplamalarına göre bu plan, kendilerine 2.000 – 2.500 sterline mal olacak. İzzet Hızlı, “normalde bu parayı Türkiye’de harcayacaktık” şeklinde konuşuyor.

Vizesiz alternatifler

İzzet Hızlı, Schengen vizesi alamazlarsa Ukrayna, Karadağ, Makedonya gibi alternatif ülkeler de bulmuş. Hızlı, verilerini zamanında girip İngiltere’nin ‘seyahat edilebilir’ listesine girmeyi başaran birçok ülke olduğunu söyledi.

Otelde “sıfır” İngiliz turist

Soru üzerine kaldıkları otelde hiç İngiliz turist kalmadığını söyleyen Hızlı, sohbet ettiği otel çalışanlarının moralinin çok bozuk olduğunu anlattı. Sezonun en yoğun ayında çok sayıda İngiliz turist ağırlamaya alışık olan çalışanlar, Türkiye’nin ‘kırmızı ışıkta’ kalması yüzünden hiç İngiliz gelemediğini söylemiş.

Türkiye’nin “veri girişi yapmadığı” gerekçesiyle İngiltere makamlarınca kırmızı listede kalması, İngiltere’deki Türkler kadar İngilizlerin de tatil planlarını değiştirdi. Yazın son ayı her iki aşısını olan İngilizler, kırmızı liste dışındaki ülkelere kaydı.

İngiltere 24 Ağustos’ta ülkelerin verilerine göre bir değerlendirme daha yapacak.

Haber: Barış Çimen / VOA 

[UHA Haber Ajansı, 15 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.