enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:39 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
22:30 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
22:23 ABD/İsrail-İran Savaşı Irak’a Nasıl Yansıyor?
22:08 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
20:22 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kısa kısa Dünya Haberleri!

Kısa kısa Dünya Haberleri!
4 Aralık 2025
12
A+
A-

* Bugün günlerden 4 Aralık Perşembe…UHA / İnternational News Agency, Dünya Haberleriyle ilgili son haberleri kısa kısa sizin için derledi…

* Ukrayna-Rusya Savaşı’nda ABD merkezli barış müzakereleri “yapıcı” ama sonuçsuz toplantılarla devam ederken Avrupa Komisyonu, Kiev’in savaş maliyetini finanse etmek için dondurulmuş Rus varlıklarını kullanmayı hedefliyor. Plan, AB içinde çatlak seslere neden oluyor.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

ANKARA, 04 ARALIK 2025

  AB’den dondurulmuş Rus varlıklarını kullanma planı: Avrupa Komisyonu, Ukrayna’yı 2026-2027 yıllarında finansal açıdan desteklemek üzere iki seçenekli plan açıkladı; buna göre ilk seçenek AB bütçesi teminatıyla ortak borçlanma ikinci seçenek ise dondurulmuş Rus devlet varlıklarının teminat olarak kullanılacağı tazminat kredisi.

  • Ayrıntılar: AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, planın Ukrayna’nın savaş ve temel hizmet ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladığını söyledi.
  • Öte yandan: Olası vetoları baypas edecek acil durum yetkileri de içeren planda yer alan tazminat kredisi mekanizmasında, Kiev krediyi yalnızca Rusya savaş tazminatı ödeyince geri ödeyecek.
  • Bu arada: Rusya’nın dondurulmuş varlıklarının büyük kısmına ev sahipliği yapan Belçika Başbakan Yardımcısı Maxime Prevot, planın ülkelerini risklerle karşı karşıya bıraktığını belirterek ortak borçlanma seçeneğini önerdi. Avrupa Merkez Bankası da planın “uluslararası piyasalarda avroya olan güveni zedeleyebileceğine” işaret etti.

•  Kremlin’den Ukrayna müzakerelerine dair açıklama: Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Salı günü ABD heyetiyle yaptığı görüşmede Ukrayna barış planı önerilerini reddettiğini söylemenin “doğru olmayacağını” belirterek “İlk kez doğrudan bir fikir teatisi yapıldı. Bazı şeyler kabul edildi, bazı şeyler kabul edilemez diye işaretlendi. Bu normal bir çalışma süreci ve uzlaşma arayışı” ifadelerini kullandı.

  • Ayrıca: Peskov, müzakerelerin sessizlik içinde yürütülmesinin daha yapıcı sonuçlar verdiğine vurgu yaptı.
  • Bir adım geriden: Görüşmenin ardından Kremlin’den yapılan açıklamada toplantının “yapıcı” geçtiği ancak “toprak konusunda uzlaşma sağlanamadığı” belirtilmişti.

•  İsrail’den “Refah” mesajı: İsrail Hükümet Sözcüsü Shosh Bedrosian, Gazze’nin dış dünyayla bağlantısını sağlayan Refah Sınır Kapısı’nın “çok yakında” Filistinlilerin Mısır’a geçişi için açılacağını ifade etti; Gazze’deki tüm rehinelerin teslim edilmesinin ardından da Refah Sınır Kapısı’nın Gazze’deki Filistinliler için iki yönlü olarak açılacağını söyledi.

  • Öte yandan: Gazze’de ateşkes ve rehine takası anlaşması kapsamında, kalan 2 rehineden birine ait olduğu düşünülen cesedin İsrail tarafından teslim alındığı duyuruldu.

•  ABD’den 19 ülke vatandaşlarına göç yasağı: ABD, “yüksek riskli” olarak tanımladığı 19 ülkenin vatandaşlarının Yeşil Kart dahil tüm göç başvurularını durdurdu, Biden yönetimi döneminde ülkeye girenlerin de inceleneceği belirtildi.

  • Ayrıntılar: Söz konusu 19 ülke arasında Afganistan, Haiti, İran, Libya, Somali, Sudan, Yemen, Küba, Türkmenistan ve Venezuela da var.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.