enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kira uyuşmazlıkları arabuluculukla çözülecek

Kira uyuşmazlıkları arabuluculukla çözülecek
25 Eylül 2022
233
A+
A-

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sorunlar Meclis gündemine geliyor. Sorunların hızla çözümü için arabuluculuk sistemi daha etkin hale getirilecek. Düzenlemenin yeni yasama yılında Meclis’e sunulması bekleniyor.

Kira uyuşmazlıkları, kat mülkiyetindeki anlaşmazlıklar. Kiracılar ve ev sahipleri, yaşanan sorunları kurumlara iletti. Ticaret Bakanlığı’ndan Meclis’e, Tüketici derneklerinden CİMER’e yüzlerce şikayet yağdı. Gelen dilekçeler tek tek incelendi. 

Sorunların çözümü için yeni dönemde önemli bir adım atılacak. Arabuluculuk sistemi daha etkin hale getirilecek.

Yasal düzenleme üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kira artışları, kat mülkiyeti ve komşuluk hukukundan doğan ihtilaflar ara buluculuğun konusu haline getirilecek. Bu konulardaki anlaşmazlıkların mahkemeye gitmeden kısa sürede çözüme kavuşturulması sağlanacak. Böylece yargının yükü hafifleyecek.

Hazırlanan düzenlemenin ekim ayında Meclis’e gelmesi bekleniyor. Düzenleme yasalaştığında uyuşmazlık konuları önce ara bulucunun önüne gidecek. Çözülemediği durumlarda konu mahkemeye taşınabilecek. Doğrudan mahkemeye gidilmesi halinde davalar reddedilecek.

[UHA Haber Ajansı, 25 Eylül 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.