enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:21 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
06:10 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu adaylığını dayatıyor

Kılıçdaroğlu adaylığını dayatıyor
29 Nisan 2022
776
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / AKŞAM Gazetesi Yazarı Mustafa KARTOĞLU, Salı günü (26 Nisan 2022) yazmış olduğu köşesinde  Kılıçdaroğlu, kendisinden başka kimsenin adayı değil…demişti.

Mustafa KARTOĞLU Yazıları - Star Köşe YazarlarıMustafa KARTOĞLU, ‘Kılıçdaroğlu adaylığını dayatıyorbaşlıklı yazında ise 28 Şubat İttifakı masasında oturan 6 genel başkandan 5’inin ‘kazanabilecek aday‘ diyerek Kılıçdaroğlu’nu dışarıda bırakıyor, diyor ve hatta CHP’nin anketlerinin dahi Kılıçdaroğlu’nu son sırada gösterdiğini açıklıyor.

KARTOĞLU, İlk sırada CHP görünümlü eski MHP’li Mansur Yavaş’ın, ikinci sırada ise CHP, HDP ve İyi Parti’yi aynı anda idare eden Ekrem İmamoğlu’nun olduğuna dikkat çekiyor.

Kılıçdaroğlu’nun önce kendi adaylığını ilan ettirdiğini yazan Mustafa KARTOĞLU, sonra iki belediye başkanını da ‘kademe kademe ağırlaşan’ bir dille uyardığını ve ‘İşlerine bakmalılar’ dediğini aktarıyor.

KARTOĞLU, yazısına şöyle ediyor:

“Tınmadılar.

‘İşlerine baksınlar’ diye sertleştirdi.

Ses etmediler.

‘İşlerine bakacaklar’ diye noktaladı”.

Bu kez ‘Zaten işimize bakıyoruz, aday kararını 6 genel başkan verecek’ diye karşılık aldığını hatırlatan Mustafa KARTOĞLU, bu ‘kararı sen vermiyorsun’ demek olduğunu ve nitekim öylede oldu diyor.

DP'li Gültekin Uysal'dan 28 Şubat Yıldönümü Mesajı | Ruha Haber Ajansı

KARTOĞLU, yazısında iki belediye başkanının anketler yaptırmaya, parti ve örgüt içi çalışmalara devam ettiklerini ifade ediyor ve üstüne DP’li Gültekin Uysal‘ın ‘ben de iki eski AK Partiliyi istemem’ mealindeki çıkışının geldiğine dikkat çekiyor.

6'lı Masa dağılıyor mu? Ali Babacan açıkladı: Seçimlere kendimiz gireceğiz - Internet Haber

Ardından Ali Babacan‘ın, ‘adayımız altılı bildiriye yedinci isim olarak imza atmalı’ diyerek ‘dışarıdan biri’ni işaret ettiğini ifade eden Mustafa KARTOĞLUİmamoğlu ile anlaşan, ancak ibre dönerse Mansur Yavaş‘a da rıza göstereceği konuşulan Meral Akşener’in, durumdan memnun ve sessiz kaldığını belirtiyor.

Kılıçdaroğlu 'Ya bana katılın ya yolumdan çekilin' demişti: 'Onlara çağrı yaptım' | soL haber

 Kimse kendisini işaret etmeyince Kılıçdaroğlu’nun zembereğinin boşaldığını dile getiren AKŞAM Gazetesi Yazarı Mustafa KARTOĞLU, Kılıçdaroğlu’nun “Yol arkadaşlarıma sesleniyorum. Ya bana katılın ya da yolumdan çekilin. Pes etmeyeceğim, durmayacağım” dediğini hatırlatıyor.

Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturmayla ilgili Mansur Yavaş'tan yorum: 'Adalet yara alıyor'

Mustafa KARTOĞLU, bu sözlerin öncelikli muhataplarının, ‘işinize bakın’ dediği halde cumhurbaşkanlığı adaylığı kovalayan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu olduğunu,  ikinci muhatabın ise, iki belediye başkanına destek veren CHP içindeki grupların bulunduğunu belirtiyor.

Üçüncü muhatabın ise ‘kazanacak aday’ diye kendisine ‘sen olma’ mesajı verip duran masadaki 5 genel başkan olduğunu hatırlatan KARTOĞLU, Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışının, özellikle İmamoğlu‘dan beklediğini bulamayanları yanına çekeceğini ve Mansur Yavaş yanlılarını ne kadar etkileyeceğini ise zamanla görüleceğini dile getiriyor.

Kılıçdaroğlu Yine Sözlerini Tekrarladı: Ya Beraber Yürüyelim Ya Yolunuz Açık Olsun - Memurlar.Net

Mustafa KARTOĞLU, şöyle devam ediyor:  “Kılıçdaroğlu da bu süreyi ‘daha fazla kavgacı’ bir görüntü vererek değerlendirecek. Bunu da duygusal sebeplere bağlayacak. Gözlerinin dolduğunu, ağladığını görürsem şaşırmam…CHP’ye çalışan anket şirketleri, Kılıçdaroğlu‘nun iki belediye başkanına karşı yükselişe geçtiğini saptayacak! Sonra da muhalif seçmene ‘ben bu kadar mücadele verirken başka bir aday mı getireceksiniz’ diyerek, kendisini ortaklarına dayatacak” diyor.

‘SERT ÇATIŞMA’ DERKEN?..

“Kılıçdaroğlu, kutuplaşma politikasından gerilim politikasına geçmişti, şimdi çatışma politikasına geçti.” diyen KARTOĞLU, ‘Kılıçdaroğlu adaylığını dayatıyor’ başlıklı yazısını şöyle noktalıyor:

“‘Engerekler ve çıyanlar’ diye isim vermeden bir ‘düşman’ yarattı, “bu engerekler ve çıyanlarla çatışma ne kadar sert olursa zafer de o kadar yakın ve görkemli olacaktır” cümlesini kurdu.

Masalarında Türkiye’yi şikayet ettiği Avrupalı büyükelçilerin ülkelerinde böyle konuşan partileri ‘şiddete teşvik etti’ diye kapatıyorlar.

Peki hangi boyutta bir çatışma CHP’nin zaferini daha görkemli kılar?

İnsanların birbirine girmesi mi?

Gezi’deki gibi kendilerinden yana olmayan televizyonların yayın araçlarının yakılması mı?

Kamu binalarının işgal edilmesi mi, makamlarda poz verilmesi mi?

Ya da soruşturmaları beğenilmeyen savcıların odaları basılarak katledilmesi mi?

Siyasete duyduğum bütün saygımla;

Ve en azından tanışmış, yolculuk yapmış, sohbet etmiş, ekran röportajlarına katılmış bir gazeteci olarak merak ettim:

Kemal Bey, sizin görkemli zaferiniz için kimlerin hangi şiddetle çatışması lazım?”

[UHA Haber Ajansı, 29 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.