enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
00:22 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:16 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:16 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:07 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:06 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kiev’de şehrin kritik altyapısını korumak için bir askeri birlik kuruldu

Kiev’de şehrin kritik altyapısını korumak için bir askeri birlik kuruldu
3 Nisan 2022
544
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna’da Şehrin kritik altyapısını korumak için Kiev’de ayrı bir askeri birlik taburu kurulduğu bildirildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı KİEV Temsilcisi ve Aktivist Daria KALENİUK‘un haberine göre, Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klychko bunu bir Telegram’dan duyurdu .

Klitschko, “Kiev, kilit kritik altyapının korunması ve güvenliği de dahil olmak üzere savunmasını güçlendirmeye devam ediyor. Elektrik, su, gaz, ısı ve diğerleri dahil olmak üzere şehrin işleyişini sağlanıyor” dedi.

Rus ordusunun Ukrayna şehirlerini bombalamaya devam ettiğini ifade eden Vitaliy Klychko, Rusya’nın özellikle altyapıya zarar vermek için defalarca saldırıda bulunduğunu aktardı.

Kiev belediye başkanı Klychko, Kiev’de altyapıyı güvenilir bir şekilde koruma altına almak için askeri taburdan ayrı Kiev Kent Konseyi’nin 7 milletvekilinden oluşan bir güvenlik şirketi kurulduğunu belirterek, dünden itibaren başkentin kritik altyapısını savunan savaşçıların, başkent halkına bağlılık yemini ettiğini dile getirdi.

Kiev belediye başkanı Vitaliy Klychko, askerlerin, sıkıyönetim döneminde bu tür tesisleri korumak için eğitildiklerini ve gerekli pratik deneyim ve becerilere sahip olduğunu açıkladı.

Şehiri ve başkenti her alanda korumak için Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile kara kuvvetlerinin liderliği ile yakın işbirliği içinde olunduğunu ifade eden Klychko, savaşı birlikte direneceklerini ve kazanacaklarını söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşında 17. gün: 80'den fazla Türk vatandaşı camide mahsur kaldı - Norm Haber

Kiev Şehir Devlet İdaresi’ne göre, Rus birliklerinin tam ölçekli işgalinin başlangıcından bu yana Kiev’de 154 ev, 20 özel mülk, 27 anaokulu ve 44 okul hasar gördü.

Başkentte İnşaatçılar, enstitü temsilcileri ve ekonomistlerden oluşan uzman bir heyet, altyapı, konut ve özel mülklere verilen zararı değerlendirmek için çalışıyor.

Uzmanlar, hasar tespitinden sonra çalışma planı ve hasarı onarmanın tahmini bütçesini çıkarıp komisyona sunacak.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria KALENİUK

***

Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir.

[UHA Haber Ajansı, 03 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.