enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 İsmet İnönü az daha CHP’yi kapattıracaktı
00:54 Spor Yazarı Hasan ÇİÇEK’ten: Spor medyası ve geleceğin genç iletişimcileri
00:48 Savunma sanayiinde bugüne kadar filmin fragmanını izlemiştik. Endonezya’ya 60 adet Kaan’ın ihracıyla artık asıl film başladı
00:38 Politikasızlığın Konforu: Terörsüz Siyasetin Çıplak Gerçeği
00:34 Beşiktaş, Avusturya’da sezon hazırlıklarının ikinci etap çalışmalarını sürdürüyor
00:28 Sakarya’nın o sahilinde tarihte ilk kez mavi bayrak dalgalanacak
00:25 KKTC Milletvekili Yasemin Öztürk, İsraillilerin İran ile savaşı bahane ederek Güney Kıbrıs’a göç başlattığını söyledi.
00:20
00:08 UHA Haber’in Spor Yazarı Gazeteci Mustafa SALMAN’ın, ‘Futbol Dünyası’na Bakışı!
00:06 Fenerbahçe niçin şampiyon olamıyor?
23:11 Bu Ne Yaman Çelişki
23:03 Musk’ın ‘Amerika Partisi’ Başarılı Olur mu?
22:42 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
22:05 Kitap: Müslümanlığın Temel Dinamiği
20:30 Zeydan Karalar tutuklandı
13:48 Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara’da bulunan 4 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi.
13:30 Bakan Uraloğlu, “Esenboğa Metrosu’nun yeni projesi 2 ay içinde tamamlanacak”
09:42 Araştırma: Su içmeyen çocuğun başarısı düşüyor, büyümesi yavaşlıyor
07:35 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ilebugün Pakistan’a resmi ziyarette bulunacak.
00:52 Oosterwolde’ye yeni sözleşme
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Keşan’da çocukların karne hediyesi sahipsiz sokak hayvanları

Keşan’da çocukların karne hediyesi sahipsiz sokak hayvanları
22 Haziran 2022
182
A+
A-

EDİRNE (Keşan) – UHA HABER / Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun düşüncesinden hareketle ortaya çıkan, hem çocuklara hayvan sevgisi kazandırmak hem de sorumluluk bilincini artırmak amacıyla Keşan Belediyesi tarafından başlatılan “Can Dostu sahiplendiriyoruz” projesi kapsamında karne hediyeleri olan sahipsiz sokak hayvanları, duyarlı vatandaşlar tarafından sahiplenilmeye başlandı.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘Keşan Haber’den aktardığı haberine göre, Helvacıoğlu, 17 Haziran 2022 Cuma günü yani okulların kapandığı ve tüm öğrencilerin karnelerini aldığı günde, Keşan Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’nden kedi veya köpek sahiplenen öğrencilere hem belirledikleri yeni “can dostu”nu teslim etti, hem de kulübe, mama ve su kabı hediye etti.

Çocukların hayvan sevgisi ve sorumluluk bilinciyle büyümesi için başlattıkları örnek karne hediyesi uygulaması hakkında konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Tüm öğrencilerimizin okulları kapandı ve yaz tatiline çıktılar. Tatilde onlara çok sevimli karne hediyelerimiz var. ‘Can dostu sahiplendiriyoruz‘ sloganıyla bir çalışma başlattık. Pet shoplardan evcil hayvan satın alınması yerine öğrencilerimizi barınağımızdan can dostu edinmeye davet ediyoruz.” dedi.

Çocukların karnelerine, can dostlarımız olan sahipsiz sokak hayvanlarının da bu örnek uygulama ile yeni yuvalarına kavuştuğunun altını çizen Helvacıoğlu, “Öğrencilerimize sevimli birer karne hediyesi vermek istedik. Öğrencilerimiz bundan sonra yaşamları boyunca barınaktan sahiplendikleri sokak hayvanlarıyla can dostu olacak. Çocuklarımıza hem hayvan sevgisinin önemini vurguluyor, hem de unutmayacakları karne hediyesi veriyoruz. Sadece öğrencilerimizi değil, sahiplenmek isteyen tüm vatandaşlarımızı barınağımıza bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Helvacıoğlu, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte barınaktan hayvan sahiplenen öğrenciler ile vatandaşlara can dostlarını verdi.

Rasim Ergene İlkokulu’ndan Ecem Budak’a karne hediyesi olarak Luna simini verdiği kedi, İlayda Düdük’e Balım adını verdiği kedi, Esin Türkkan’a üzüm adını verdiği köpek, Ayşe Okci’ye de Maylo ismini verdiği köpek sahiplendirildi.

[UHA Haber Ajansı, 22 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.