enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

KCDK-E toplantısına Köln Emniyeti’nden yasak

KCDK-E toplantısına Köln Emniyeti’nden yasak
11 Temmuz 2021
371
A+
A-

UHA HABER / Köln Polis Teşkilatı, Bergisch-Gladbach kentinde yapılması planlanan KCDK-E toplantısına, örgütün PKK ile olan bağı nedeniyle izin verilmeyeceğini bildirdi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW / ET,EC)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’nın Bergisch-Gladbach kentinde KCDK-E (Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi) tarafından 11 Temmuz Pazar günü yapılması planlanan toplantıya, örgütün Almanya’da yasaklı olan PKK’ya bağlı olduğu gerekçesiyle izin verilmeyeceği bildirildi. Sahip oldukları tüm imkanlarla söz konusu toplantıyı engelleyeceklerini ifade eden Köln Polis Teşkilatı’ndan Michael Esser, “Yasaklı örgütün Avrupa çapında üst düzey yöneticilerinin bir araya geleceği bir buluşmadan haberdar olduk ve buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Toplantının organizatörü ve söz konusu etkinliğin yapılmasının planlandığı mekanın sahibi ile görüştüklerini belirten Esser, “bu tip örgütlerin temsilcileri için faaliyet yasağı bulunduğunu” vurguladı. Kölner Stadt-Anzeiger gazetesinin konuyla ilgili haberinde, “KCDK-E kongresine yaklaşık 200 kişinin katılacağı” bildirilmişti.

Bu arada Emniyet birimlerinin, uyarılara rağmen toplantının yapılması ihtimaline karşı Bergisch-Gladbach kentinde kapsamlı bir operasyona hazır olduğu aktarıldı.

PKK, 1993 yılında dönemin Almanya İçişleri Bakanı Manfred Kanther tarafından, hedeflerine şiddet eylemleri ile ulaşmaya çalıştığı ve Almanya’da ülkenin iç güvenliği ile kamu düzenini tehdit ettiği gerekçesiyle yasaklanmıştı. Federal Meclis’te grubu bulunan muhalefet partilerinden Sol Parti, 28 yıldır geçerli olan bu yasağın kaldırılmasını talep ediyor.

[UHA Haber Ajansı, 11 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.