enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kazakistan, Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave ‘Transit Geçiş Belgesi’ verecek

Kazakistan, Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave ‘Transit Geçiş Belgesi’ verecek
28 Mart 2021
748
A+
A-

UHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazak mevkidaşı Beibut Atamkulov ile video konferans yöntemi ile görüştü.

Bakan Karaismailoğlu, taşımaların ve ticaretin daha fazla akamete uğramaması adına, ilave transit geçiş belgesi sorununa kesin çözüm bulunması gerektiğini bildirirken; Bakan Atamkulov ise Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave transit geçiş belgesi vereceklerini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibut Atamkulov ile video konferans yöntemi ile görüştü.

İki ülke arasında köklü bir geçmişe dayanan ve kardeşlik ilişkisine dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, Kazakistan ile olan ilişkilere büyük önem atfettiklerinin altını çizdi.

–  Kazakistan ana transit güzergâh haline geldi

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin Orta Asya ülkelerine yönelik taşımalarda Kazakistan’ın ana transit güzergâh olma pozisyonunun devam ettiğini kaydetti.

Görüşmeler çerçevesinde 2020 yılı içerisinde Kazakistan tarafından sağlanan 12 bin adet ilave transit geçiş belgesi için teşekkür eden Karaismailoğlu, taşımaların ve ticaretin daha fazla akamete uğramaması ve bu sorunun tekrar yaşanmaması adına, ilave transit geçiş belgesi sorununa kesin çözüm bulunması gerektiğini bildirdi.

– Bakan Atamkulov “Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave geçiş belgesi vereceğiz”

Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibut Atamkulov ise ilave transit geçişler için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirterek, “Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave transit geçiş belgesi vereceğiz” dedi.

Teknik heyetlerin kısa bir süre içerisinde bir araya gelip detayları görüşmesi önerisinde bulunan Atamkulov, Türkiye-Kazakistan kardeşliğinin daha da ileri seviyeye taşıması temennisinde bulunarak sözlerine son verdi.

İki bakanın, görüşme sonunda mayıs ayı başında “Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı” yapılması konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

[UHA Haber Ajansı, 28 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.