enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:18 Türkiye-İtalya-Libya Zirvesi: Jeostratejik Denklemde İş Birliği
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda bugün Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kazakistan, Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave ‘Transit Geçiş Belgesi’ verecek

Kazakistan, Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave ‘Transit Geçiş Belgesi’ verecek
28 Mart 2021
744
A+
A-

UHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazak mevkidaşı Beibut Atamkulov ile video konferans yöntemi ile görüştü.

Bakan Karaismailoğlu, taşımaların ve ticaretin daha fazla akamete uğramaması adına, ilave transit geçiş belgesi sorununa kesin çözüm bulunması gerektiğini bildirirken; Bakan Atamkulov ise Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave transit geçiş belgesi vereceklerini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibut Atamkulov ile video konferans yöntemi ile görüştü.

İki ülke arasında köklü bir geçmişe dayanan ve kardeşlik ilişkisine dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, Kazakistan ile olan ilişkilere büyük önem atfettiklerinin altını çizdi.

–  Kazakistan ana transit güzergâh haline geldi

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin Orta Asya ülkelerine yönelik taşımalarda Kazakistan’ın ana transit güzergâh olma pozisyonunun devam ettiğini kaydetti.

Görüşmeler çerçevesinde 2020 yılı içerisinde Kazakistan tarafından sağlanan 12 bin adet ilave transit geçiş belgesi için teşekkür eden Karaismailoğlu, taşımaların ve ticaretin daha fazla akamete uğramaması ve bu sorunun tekrar yaşanmaması adına, ilave transit geçiş belgesi sorununa kesin çözüm bulunması gerektiğini bildirdi.

– Bakan Atamkulov “Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave geçiş belgesi vereceğiz”

Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibut Atamkulov ise ilave transit geçişler için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirterek, “Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave transit geçiş belgesi vereceğiz” dedi.

Teknik heyetlerin kısa bir süre içerisinde bir araya gelip detayları görüşmesi önerisinde bulunan Atamkulov, Türkiye-Kazakistan kardeşliğinin daha da ileri seviyeye taşıması temennisinde bulunarak sözlerine son verdi.

İki bakanın, görüşme sonunda mayıs ayı başında “Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı” yapılması konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

[UHA Haber Ajansı, 28 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.