enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:18 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:59 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:44 Avrupa Haberleri: İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:41 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:40 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:38 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:32 Dorinsight’tan Zam Dönemine Özel Araştırma: Türkiye’de çalışanların zam algısı değişiyor: Maaş artışı artık motivasyon değil, dayanma eşiği
00:26 Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO) Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
00:18 Bursa Nilüfer Belediyespor, Çekya Deplasmanından Avantajla Döndü
00:17 Anne Bebek Fuarından, Örnek Sürdürülebilirlik Uygulaması
00:17 Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren iki madenci için taziye mesajları
00:13 Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2025’e ilişkin Faaliyet Raporu yayımlandı…
00:07 Türkiye’nin çehresini değiştirecek sanayi hamlesi
00:06 Camilerde ilk teravih coşkusu bugün…
00:05 İstanbul, Kadıköy, Karaman ve Rotterdam’dan sonra şimdi de Amsterdam’a ‘Göç Anıtı’…
00:02 Kocaeli’n Kartepe Kent Meydanı Camii ilk teravihle açılıyor
21:56 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Katar’ın rüşvet iddiası: Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Kaili ile birlikte 5 kişi gözaltına alındı

Katar’ın rüşvet iddiası: Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Kaili ile birlikte 5 kişi gözaltına alındı
11 Aralık 2022
463
A+
A-

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcılarından Yunan sosyalist milletvekili Eva Kaili’nin de aralarında bulunduğu beş kişi, parlamento kararlarını etkilemek için Katar’dan rüşvet aldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Lahey’den TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘BBC’ kaynaklı Yusuf ÖZKAN’In haberine göre, Yunan parlamenter, Ortadoğu ile ilişkilerden sorumlu Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Kaili ile birlikte, Belçika federal polisinin, Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Katar’ın, “ekonomik ve siyasi kararları etkilemek için bazı Avrupa Parlamentosu çalışanlarına yüklü miktarda rüşvet verdiği” gerekçesiyle düzenlediği operasyonda gözaltına alınaların sayısı 5’e yükseldi.

Belçika medyasına göre, federal polisin sabah 16 ayrı noktaya düzenlediği baskında aralarında eski parlamenter, sendikacı ve milletvekili danışmanlarının bulunduğu  4 kişi gözaltına alındı.

Avrupa Parlamentosu’nun 14  Başkan Yardımcısı’ndan biri olan Yunan parlamenter Eva Kaili’nin gözaltına alınmasıya toplam sayı 5’e yükseldi. Kaili’nin, gündüz gözaltına alınan isimlerden biriyle bağı bulunduğu ve kendisine suçüstü yapıldığı belirtiliyor.

Belçika Federal Polisi, Avrupa Parlamentosu çalışanlarına yönelik “yolsuzluk, suç örgütü üyeliği ve kara para aklama” iddialarına ilişkin operasyon kapsamında Cuma sabahı 16 ayrı noktaya baskın düzenlendi.

Belçika Federal Savcılığı, “bir Körfez ülkesinin” Avrupa Parlamentosu’nun ekonomik ve siyasal kararlarını etkilediği şüphesiyle Temmuz ayından bu yana bir soruşturma yürütüldüğünü bildirdi.

Savcılığa göre, iddianamede adı geçen Körfez ülkesi, Avrupa Parlamentosu’nda siyasi ve stratejik konuma sahip kişilere, “önemli miktarda para ve pahalı hediyeler” sunarak, parlamento kararlarını etkilemeye çalıştığından şüpheleniliyor.

Belçika’da yayımlanan Knack dergisi ile Le Soir gazetesine göre, bu Körfez ülkesi, şu anda Dünya Kupası’na da sahipliği yapan Katar.

Belçika polisi, 9 Aralık Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Günü’nde, Ixelles, Schaarbeek, Kraainem, Vorst ve Brüksel’de 16 ayrı noktaya baskın düzenledi.

Operasyon sırasında 4 kişi gözaltına alınırken,  500 bin euro nakit para, bilgisayar ve cep telefonlarına el kondu.

Knack dergisine göre, operasyon düzenlenen kişiler arasında, sosyal demokrat ve muhafazakar gruba bağlı  milletvekili danışmanları, eski bir parlamenter ile eski bir sendikacı da bulunuyor.

Belçika medyasına göre, gözaltına alınan kişilerden ikisi, eski Avrupa Parlamentosu sosyal demokrat grup üyesi Pier Antonio Panzeri ve İtalyan sendika lideri Luca Visentini.

Operasyon sırasında ele geçirilen 500 bin euro nakit paranın eski parlamenter Panzeri’nin adresinde bulunduğu öğrenildi.

Pier Antonio Panzeri, Avrupa Parlamentosu milletvekilliğinden ayrıldıktan sonra, “ciddi insan hakları ihllaleri ve insanlığa karşı suçların cezasız kalmasına karşı mücadele” veren “Fight Impunity” adlı sivil toplum örgütünün başkanı oldu.

Visentini, Kasım ayında dünya çapında 200 milyon üyesi bulunan Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) genel sekreterliğine seçilmişti.

Gazeteci * Yusuf ÖZKAN, Lahey

[UHA Haber Ajansı, 11 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.