enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlen 24. Ulusal Turizm Kongresi tamamlandı

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlen 24. Ulusal Turizm Kongresi tamamlandı
23 Eylül 2024
32
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde tabiat turizmi ana temasıyla Turizm Fakültesi İstiklal Yolu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 24. Ulusal Turizm Kongresi sona erdi.

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN’ın haberine göre, Kongrenin kapanış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük’ün yanı sıra çeşitli kamu kurumları ve turizm sektörü temsilcileri, akademisyenler ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından akademisyenler, turizm profesyonelleri ve sektör temsilcilerini bir araya getiren kongre, turizmin geleceğine yönelik önemli tartışmalara ve önerilere ev sahipliği yaptı.

24. Ulusal Turizm Kongresi" Kastamonu Üniversitesi'nde başladı İhlas Haber Ajansı

Kapanış töreninde konuşma yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, turizmin sürdürülebilirlik ve inovasyon ile desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kongre boyunca ele alınan konuların, Türkiye’nin turizm sektöründe daha rekabetçi ve yenilikçi bir yapıya kavuşmasına katkı sağlayacağını belirten Dekan Sökmen, bu tür bilimsel etkinliklerin turizm sektörü için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kastamonu'da 24. Ulusal Turizm Kongresi sona erdi - Kastamonu İstiklal Gazetesi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türkiye’nin turizm potansiyelinin daha da artırılması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin zengin kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle, Kastamonu gibi şehirlerin turizmde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Alpaslan, turizmin yalnızca ekonomik katkılarıyla değil, aynı zamanda kültürel etkileşim ve tanıtım açısından da büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

Daha sürdürülebilir ve kaliteli turizm hizmetleri sunabilmek için akademi ve sektörün iş birliği içinde çalışmasının gerekliliğini dile getirdi. Ayrıca, kongrenin turizm alanındaki mevcut sorunların çözümüne dair öneriler sunmasını takdirle karşıladığını ifade ederek, bu tür etkinliklerin sektöre sağladığı katkıları önemsediğini belirtti.

Üç gün süren kongrede, “Doğa Koruma Alanlarında Yönetim ve Sürdürülebilirlik“, “Yaban Hayatı Turizmi ve Biyoçeşitliliğin Korunması“, “Yerel Topluluklar ve Tabiat Turizmi“, “Tabiat Turizminde Teknolojinin Rolü” ve “İklim Değişikliği ve Tabiat Turizmi” gibi alt temalar ele alındı. Çeşitli paneller, sunumlar ve tartışmalarla zenginleşen programda, sektörün önde gelen isimleri ve akademisyenler, turizmin mevcut durumu ve geleceğine dair görüşlerini paylaştı.

Kastamonu Üniversitesi'nde Düzenlenen 24. Ulusal Turizm Kongresi sona erdi - Haber37

Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Osman Eralp Çolakoğlu, kapanış töreninde yaptığı konuşmada, kongrenin Türkiye’nin turizm alanındaki önemli meselelerine dikkat çektiğini belirterek, katılımcılara katkıları için teşekkür eden Çolakoğlu, bu tür etkinliklerin sektördeki gelişmelerin ilerlemesine önemli katkılar sunduğunu vurguladı.

Kapanış töreninin sonunda, dönem başkanlığı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Emir’e devredildi. 25. Ulusal Turizm Kongresi’nin Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde yapılmasına karar verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.