enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:50 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:24 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:04 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:06 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:53 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:43 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:47 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:25 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
11:01 Su Politikaları Uzmanı YILDIZ: Yapay yağış çözüm olur mu?
00:34 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:24 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:41 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı..
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:13 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:40 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:02 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kartalkaya’daki yangın faciasında Belediye Başkan Yardımcısı ve İtfaiye Müdür Vekili gözaltında

Kartalkaya’daki yangın faciasında Belediye Başkan Yardımcısı ve İtfaiye Müdür Vekili gözaltında
22 Ocak 2025
125
A+
A-

* Kartalkaya’daki otel yangınına ilişkin soruşturma kapsamında Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener ve İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun gözaltına alındı.

* Bu gözaltılarla birlikte yangın faciası ile ilgili gözaltına alınanların sayısı 11 oldu.

* Detayı haberimizde…

UHA / İnternational News Agency

 Başkan Yardımcısı ve İtfaiye Müdür Vekili gözaltında

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener

TÜHA Haber’in Habertürk’e ve ajanslara dayandırdığı haberine göre, Bolu Kartalkaya’daki otel yangınına ilişkin soruşturma kapsamında Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener ve İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun gözaltına alındı. Böylece daha önce gözaltına alınan 9 kişi ile birlikte yangın ile ilgili gözaltına alınanların sayısı 11’e yükseldi.

İZİN BELGESİNDEKİ İMZA

Bolu Belediyesi’nin yangından 19 gün önce Kartalkaya’daki otelin restoranı için verdiği yangın yeterlilik belgesinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kuzeni de olan Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener’in imzası yer alıyordu.

Tanju Özcan ve Sedat Gülener

Tanju Özcan ve Sedat Gülener

Halk TV’nin yayınladığı başka belgeye göre de otelin başvurusunun ardından belediye yetkilileri yangına karşı yeterli görmemişti. Bunun üzerine otelin başvurusunu geri çektiği, belediyenin de raporu iptal ettiği ortaya çıkmıştı. Bu iptalden hemen sonra da başka bir şirket üzerinden otelde bulunan ve yangının da çıkış yeri olan restoran için başvuru yapıldığı ve yangın yeterlilik belgesinin bu restoran için alındığı anlaşılmıştı.

 O belgeler ortalığı karıştırdı
O belgeler ortalığı karıştırdı

BAKAN TUNÇ’TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bolu Kartalkaya’da meydana gelen otel yangınıyla ilgili Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma büyük bir hassasiyetle çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında Bolu Belediyesi İtfaiyeden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürü, işletme sahibi, şirket genel müdürü ve otel müdürünün de aralarında bulunduğu toplam 11 kişi gözaltına alınmıştır.

Alanında uzman 7 kişilik bilirkişi heyetinin incelemeleri devam etmektedir.

Hepimizi derinden üzen yangın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.