enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:37 Erken teşhis ve uygun tedaviyle Ankilozan Spondilitte omurga hasarı önlenebilir…
10:12 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:26 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
09:21 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı…
08:57 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:19 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
07:05 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
07:01 Başkent Lefkoşa’daki yapımı yaklaşık 3 yıl süren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Külliyesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
00:46 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
00:29 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur
23:31 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kansere Karşı Yeni Küresel Mücadele Planı

Kansere Karşı Yeni Küresel Mücadele Planı
6 Şubat 2022
2.364
A+
A-

4 Şubat Dünya Kansere Karşı Mücadele Günü’nde çeşitli uluslararası platformlar hastalığı önlemek için yeni küresel eylem planlarını açıkladı.

Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Sağlık Örgütü, hastalığı küresel olarak önlemeyi teşvik edecek, kanserle mücadeleye yardımcı olmak için bölgesel kanunların geliştirilmesini sağlayacak çevrimiçi bir platform olan ‘Dünya Kansere Karşı Kanun Girişimini’ başlattı. Küresel girişim, Dünya Sağlık Örgütü’ne bağlı olan Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı’nın (IARC), yeni eylem planıyla açıklandı.

Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı, mevcut bilimsel kanıtlar çerçevesinde hastalığa karşı alınacak ilk tedbirlerin, tüm kanser vakalarının en az yüzde 40’ını önlendiğini belirti. Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı, hastalığa karşı alınacak birincil önlemler ve kanser tümörlerinin erken tespitiyle, ölüm oranının çok daha fazla azalacağını kaydetti.

Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı, kanser hastalığı vakalarının dünyanın her bölgesinde farklı seyrettiğini, hastalıkla küresel mücadelede bölgesel eylem planlarının hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Meet Dr. Espina, Gaithersburg Veterinarian“Hastalığı önlemek için yeni bölgesel plan ve yasalar teşvik edilecek”

Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı’nın küresel projesinin başında olan Doktor Carolina Espina, bazı risk faktörlerinin dünya çapında yaygın olduğunu, ancak bazı kalıpların belirli bölgelere ve sosyoekonomik ve kültürel koşullara özgü değiştiğini, bu nedenle yeni küresel eylem planlarında, bölgelerdeki yerel nüfus ihtiyaçlarına göre uyarlanmış yeni öneriler geliştirmek için ortak bir strateji ve metodoloji sağlayacaklarını belirtti.

Doktor Espina, hastalığa karşı yürütülecek yeni eylem planında, Avrupa Kansere Karşı Mücadele Yasası’nın öncü olacağını belirterek bu yasa ışığında, Latin Amerika ve Karayipler’de yeni ‘Kanserle Mücadele Yasası’nın’ 2023’te yürürlüğe gireceğini, bu yasanın Avrupa Kansere Karşı Yasası’nın ilk bölgesel uyarlaması olacağını kaydetti.

“Umut Işınları” projesi en çok ihtiyacı olan ülkelerde başlatılacak

Birleşmiş Milletlere bağlı diğer bir kurum olan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) da kanserle mücadele kapsamında yeni eylem planı, ‘Umut Işınları’ girişimini duyurdu. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, yeni başlattıkları bu girişimde, BM’ye üye devletlerde, radyasyon teknolojilerini kullanarak teşhis ve tedavileri destekleyeceklerini ancak yeni eylem planı çerçevesinde bu tedavi ve teşhis yöntemlerinin, başta ihtiyacı olan Afrika ülkelerinde başlatılacağını belirtti.

Dünya Sağlık Örgüt Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi, yaptıkları ortak açıklamada, kanseri önlemek için yapılan erken teşhis ve tedavi yöntemlerinin, dünyada eşit olarak uygulanmadığını belirterek düşük ve orta gelirli dünya ülkelerinin bu durumdan orantısız şekilde etkilendiğini ve yeni eylem planlarında önceliklerinin farkların kapanması olduğunu belirtti.

İki üst düzey yetkili, 2040 yılına kadar, kanser ölümlerinin yüzde 70’inden fazlasının düşük ve orta gelirli ülkelerde gerçekleşmesini beklediklerini belirterek kanser ve diğer bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesi için önerilen müdahale ve tedavilere, dünyanın birçok düşük ve orta gelirli ülkesinde erişilemediğini belirterek “Küresel olarak kanser teşhisi konan kişilerin yaklaşık yarısının tedavilerinin bir parçası olan radyoterapiye ihtiyacı olabilir ancak birçok ülkede tek bir radyoterapi makinesi bile yok” değerlendirmesini yaptı.

HABER : Can KAMİLOĞLU (VOA)

[UHA Haber Ajansı, 06 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.