enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:42 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:41 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:30 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
00:25 Tarım Bakanlığı’ndan sokak lezzetlerine sıkı takip
00:10 Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
00:04 Hızlı Tren (YHT) ve anahat tren biletlerinde öğretmenlere yüzde 50 indirim…
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kadına yönelik şiddetle mücadelede medyanın rolü

Kadına yönelik şiddetle mücadelede medyanın rolü
19 Haziran 2021
512
A+
A-

UHA HABER / TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu, medya temsilcilerini dinledi. TRT Haber Kanal Koordinatörü Yahya Bostan, “Kadına karşı şiddeti toplumu tehdit eden bir mesele olarak görüyoruz” dedi.

Meclis’te kadına yönelik şiddetle mücadelede medyanın rolü gündemdeydi.

TBMM Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonu Başkanı Öznur Çalık, “Geniş kitlelerde çok önemli yeri olan medyanın kadına yönelik şiddeti haberleştirirken sahip olduğu sorumluluğu dikkate alarak özenli bir haber dili kullanması hepimizin en önemli temennisi” dedi.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılması için kurulan komisyon, habercileri ağırladı. Haber kanallarının temsilcileri, şiddet haberlerine ilişkin bakış açılarını anlattı.

“Kadına karşı şiddeti toplumsal tehdit olarak görüyoruz”

TRT Haber Kanal Koordinatörü Yahya Bostan, milletvekillerine ayrıntılı bir sunum yaptı. Kadına yönelik şiddet haberlerinde TRT Haber’in hassasiyetinin altını çizdi.

Yahya Bostan konuşmasında şunları aktardı:

“Gazeteciler, psikologlar, medya yöneticileri, sosyologlar, kadın aktivistleri, kadın örgütlerinin içerisinde olduğu beraberce hazırlanmış bir el kitabına, bir rehbere, etik ilkeler manzumesine, tırnak içerisinde bir anayasaya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. TRT Haber meseleye nasıl bakıyor? Biz bu konuda çok hassasız. Kadına karşı şiddeti, toplumu tehdit eden bir mesele olarak görüyoruz. TRT Haber’e kadına karşı şiddet olaylarını duyurmada, işlemede, kamuoyuna aktarmada çok hassas bir görev düştüğüne inanıyoruz. Bu konuda yaptığımız yayınlar da var.”

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Komisyonun hazırladığı rapor kamuoyu ile paylaşılacak

Komisyon, kadına yönelik şiddetin sebeplerinin belirlenmesine yönelik farklı paydaşları da dinleyecek. Bu çalışmalar ışığında hazırlanacak rapor, ilgili kurumlar ve kamuoyu ile paylaşılacak.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 19 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.