enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

KADEM ‘Dünya Kadınlar Günü’ mesajlarını hem Türkiye’de hem de BM’de veriyor 

KADEM ‘Dünya Kadınlar Günü’ mesajlarını hem Türkiye’de hem de BM’de veriyor 
9 Mart 2025
34
A+
A-

* Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir dizi faaliyete imza atıyor.

* Türkiye’deki mevcut çalışmalarının yanı sıra kadın emeği konusunda bir de ‘farkındalık’ videosu hazırlayan KADEM ayrıca, bu yıl da Birleşmiş Milletler’den (BM) ses yükseltiyor.

* BM’nin 69. Kadının Statüsü Komisyonu kapsamında New York’ta önemli oturumlara ev sahipliği yapacak olan Vakıf, kadın hakları, emek, dayanışma ve teknoloji konularında paneller düzenleyecek.  

UHA / İnternational News Agency

Kadının onuru ile yaşayacağı güvenli toplumun ve adaletli geleceğin tüm dünyada inşa edilmesi için çalışan Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Türkiye’de ve Birleşmiş Milletler’in 69. Kadının Statüsü Komisyonu (CSW69) kapsamında bir dizi çalışmaya imza atıyor. 

Kadınların emeğinin görünürlüğünü sağlamanın, onlara eşit fırsatlar sunmanın hayati önem taşıdığına inanan ve bu yolda mücadele eden KADEM, hazırladığı videoyla kadının görünmeyen emeğine dikkat çekti. “Kadın emeğiyle hayatın anlam kazandığı” mesajının vurgulandığı çalışma, açık hava ekranlarında, dijital ekranlarda, www.kadem.org.tr adresinden ve Vakfın sosyal medya hesaplarından izlenebiliyor. 

Resim önizlemesi

Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu

Kadın haklarını savunmanın, sadece yerel düzeyde değil, küresel arenada da sürdürülmesi gereken bir mücadele olduğuna inandıklarını belirten KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:  

“KADEM olarak, kadın emeğinin ve haklarının korunması için yürüttüğümüz çalışmaları uluslararası platformlara taşımak, bu konuda farkındalık oluşturmak ve karar alıcılarla bir araya gelmek bizim için büyük bir sorumluluk. Biz 2018’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Bildirisi’ni, 2021’de ise ‘Kadın Haklarına Dair İlkeler Bildirgesi’ni yayımlayarak kadın haklarını savunma konusundaki kararlılığımızı ortaya koyduk.  

Deprem bölgesinde faaliyet gösteren Kadın Destek Merkezleri aracılığıyla şu ana kadar 6 bine yakın kadına ulaştık. Kadın hakları konusunda sadece farkındalık yaratmakla kalmadık, şiddet ve taciz davalarını izledik, çeşitli kampanyalarla takipçisi olduk. Ayrıca ‘Üreten Kadın, Güçlü Kadın’ mottosuyla kadın girişimcilerin kooperatifleşme süreçlerini destekleyen projeler geliştirdik.” 

KADEM’in tüm dünyadaki kadınların ortak meselelerine çözüm üretmek için çalıştığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, özellikle Gazze’deki insan hakları ihlallerine dikkat çekti: “İsrail’in işlediği savaş suçlarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyarak uluslararası hukukun işlemesi konusunda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için New York’tayız ve kadın emeğini daha fazla görünür kılmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” 

Kadın hakları ve sosyal adalet mücadelesine uluslararası alanda katkı sağlamaya devam eden KADEM, bu yıl da Birleşmiş Milletler’in Kadının Statüsü Komisyonu etkinlikleri çerçevesinde New York’ta kadın hakları, emek, dayanışma ve teknoloji konularını gündeme taşıyor. BM CSW69 çerçevesindeki faaliyetleri arasında Filistin meselesine özel bir yer ayıran KADEM, tüm dünyadan kadınların ortak sorunlarını dile getirerek çözüm üretilmesi için gündem oluşturmayı amaçlıyor. 

New York’ta 13 Mart’ta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın ve KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek ilk etkinlik “Birlikte Güçlenelim, Birlikte Büyüyelim – III”, Women 20’nin (W20) 10. yılı vesilesiyle hayata geçirilecek. KADEM ev sahipliğindeki iftar davetinde; kadın liderler, politika yapıcılar ve W20 delegeleri bir araya getirilerek kadın hakları alanındaki uluslararası kazanımlar değerlendirilecek ve geleceğe dair stratejiler geliştirilecek. 

KADEM’in BM CSW69 çerçevesinde New York’ta ev sahipliği yapacağı diğer etkinlikler şöyle:

  • 14 Mart, “Kadın İş Gücü ve Emeğini Anlamak” Paneli 
  • 15 Mart, “Filistin’de Bir Direniş Biçimi Olarak Sanat – II” Etkinliği  
  • 20 Mart, “Yapay Zekâ ve Kadın: Zorluklar ve Fırsatlar” Paneli 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.