enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kraliçe 2. Elizabeth’in cenazesini taşıyan uçağı izleyenler Flightradar24 sitesini çökertti

Kraliçe 2. Elizabeth’in cenazesini taşıyan uçağı izleyenler Flightradar24 sitesini çökertti
15 Eylül 2022
671
A+
A-

Geçen hafta hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in cenazesini Edinburg’dan Londra’ya getiren uçak, Flightradar24 adlı canlı uçuş takip sitesinin tarihinde en çok izlenen uçuş oldu.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin ‘BBC’den aktardığı James Clarke’n haberinde, Sitenin açıklamasına göre cenazeyi taşıyan Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait Northolt uçağı havalandıktan sonra, 6 milyona yakın kişi uçuşu canlı izlemeye çalıştı. Bu kadar çok insanın aynı anda bağlanmaya çalışması nedeniyle canlı izleme kalitesi düştü ve site yer yer çöktü.

Uçuşu site ve uygulama üzerinden 4 milyon 790 bin, YouTube üzerinden de 296 bin kişi canlı olarak izledi.

Canlı uçuşlarda izlenme rekoru daha önce ABD’li Demokrat politikacı Nancy Pelosi’yi geçen ay Tayvan’a götüren uçağa aitti ve Flightradar24 üzerinden 2 milyon 200 bin kişi tarafından izlenmişti.

Kraliçe’nin cenazesi dün akşam saatlerine kadar İskoçya’nın yönetim merkezi Edinburg’daki St Giles Katedrali’nde ziyaretçilere açılmış, akşam saatlerinde de askeri bir uçakla Londra’ya getirilmişti.

Cenazeye uçuşta Kraliçe’nin kızı Prenses Anne ve eşi Sir Timothy Lawrence eşlik ettiler.

Prenses Anne, son saatlerinde annesinin yanında olabildiği ve “son yolculuklarına eşlik edebildiği için” kendisini şanslı saydığını söyledi.

Northold uçağı Salı akşamı 19.00 sularında Londra’ya indiğinde cenaze, Başbakan Liz Truss ve Savunma Bakanı Ben Wallace tarafından karşılandı.

Flightradar24 Kraliçe’nin cenazesini taşıyan uçak havalandıktan sonra sitenin kesintisiz izlenebilmesi için her türlü önlemi almış olduğunu da söylüyor.

Sitenin tespitlerine göre izlemeye çalışanların bütün beklentilerin üzerinde olması nedeniyle kesintiler yaşansa da yaklaşık 600 bin kişi uçuşun önemli bir bölümünü takip edebildi.

Flightradar24 aksamalara rağmen bu izlenme rekorunun uzun süre kırılamayacağını düşünüyor.

Resim

James Clarke - Live page editor - BBC News | LinkedIn

HABER : James Clarke | BBC News

[UHA Haber Ajansı, 15 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.