enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Japonya: Şinzo Abe’yi öldürdüğü öne sürülen şüpheli hakkında ne biliyoruz?

Japonya: Şinzo Abe’yi öldürdüğü öne sürülen şüpheli hakkında ne biliyoruz?
12 Temmuz 2022
605
A+
A-

TOKYO – UHA HABER / Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi bütün dünyada geniş yankı uyandırırken, suikast sonrası tutuklanan sanık Yamagami Tetsuya ile ilgili bilgiler de basına sızdı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘EuroNews’ kaynaklı  haberine göre, Saldırı sonrası olay yerinden uzaklaşamadan yakalanan 41 yaşındaki Yamagami Tetsuya’nın üç yıl boyunca donanmada görev aldığı ortaya çıktı.

Saldırıda kullandığı el yapımı iki namlulu silahla ele geçirilen şüpheli, basına sızan ilk sorgusunda “belirli bir gruba karşı kin nefret” beslediğini belirterek, saldırıyı Şinzo’nun da o grupla “bağlantılı olduğuna inandığı” için gerçekleştirdiğini bildirdi.

Ülkenin batısındaki Nara kentinde seçim kampanyası sırasında halka hitap ederken Şinzo Abe’yi öldüren saldırgan ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

Shinzo Abe Neden Öldürüldü? Saldırgan Hakkında Neler Biliniyor? - Onkafa

Saldırgan kim?

  • 41 yaşındaki Yamagami Tetsuya, saldırıyı gerçekleştirdiği Nara kentinde yaşıyor.
  • 2005 yılına kadar Deniz Öz Savunma Kuvvetleri’nde üç yıl boyunca görev yaptı.
  • Deniz Öz Savunma Kuvvetleri’nde görev yaparken silah eğitimi konusunda ciddi bir eğitim aldı.

Advertisement

Nasıl bir silahla saldırı gerçekleşti?

  • Polis, Yamagami’nin Şinzo’yu boynundan 10 feet (1 feet 30,48 santimetre) uzaklıktan vurduğunu açıkladı.
  • Saldırıda kullanılan silahın el yapımı olduğu, siyah bantla ahşap bir tahtaya tutturulmuş iki metal parçadan üretildiği ortaya çıktı.
  • Polisin daha sonra saldırganın evinde yaptığı aramada patlayıcı madde ele geçirdiği bildirildi.

Shinzo Abe'yi öldüren saldırgan'dan kan donduran sözler - Dünya - Haber  Sitesi. Haberler Türkiye Com.Tr

Neden saldırdı?

  • Nara kentindeki polis karakolunda yaptığı ilk açıklamada şüpheli, Şinzo’dan “memnun olmadığı” için onu öldürmeyi planladığını bildirdi.
  • Saldırgan bununla birlikte, saldırının “eski Başbakan’ın siyasi inançlarına karşı bir kinden gerçekleşmediğini” söyledi.
  • Fakat Şinzo’nun bağlantılı olduğuna inandığı bir gruptan “nefret ettiği” için saldırıyı gerçekleştirdiği yönünde ifade verdi.

[UHA Haber Ajansı, 12 Temmuz 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.