enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:04 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:47 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:40 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:06 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:49 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:39 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:39 Kocaeli’den Haberler…
00:30 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:27 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:12 Kafkasya dağlarnda açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:07 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İzmir Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “6 bin yıldır yaşayan ve yaşatan bir kentin emanetçileriyiz…”

İzmir Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “6 bin yıldır yaşayan ve yaşatan bir kentin emanetçileriyiz…”
20 Nisan 2024
90
A+
A-

İzmir’in Menemen ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerde AK Parti’den aday olan ve seçilen Aydın Pehlivan, yayınladığı mesajında, 6 bin yıldır yaşayan ve yaşatan bir kentin emanetçileri olduğunu açıkladı.

UHA / İnternational News Agency

[Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan]

Başkan Aydın Pehlivan mesajında, MENEMEN’in kendileri için sadece Çanakkale Yolu üzerinde transit geçilen bir ilçe olmadığını, MENEMEN’in Ege’nin en eski ticaret ve yaşam merkezi olduğunu dile getirdi.

Menemen Belediyesi | Sayfa neon teikhos

[Neon Teikhos]

Tarihte Panaztepe, Temnos, Neon Teikhos ve Larissa gibi görülmeye değer izler bıraktığını söyleyen Pehlivan, “Geçmişten günümüze kadar yaşatılmış Ege’nin en önemli çömlekçiliği MENEMEN’dedir. Kadim Gediz’in bereketli suları ile hayat verdiği yerin adıdır Menemen. Doğası, taşı, toprağı, insanı güzeldir MENEMEN’in” olduğunu ifade etti.

İzmir Menemen'in 2023 Nüfusu Kaçtır? - Güncel Oku

Başkan Aydın Pehlivan, Menemen’in insanlarının duyarlı, vefalı, şefkatli, dürüst ve çalışkan olduğunu belirterek şunlar aktardı:

“Bizi bu güzel insanlar yetiştirdi. Belki bu yüzden MENEMEN’e benziyoruz. MENEMEN’de rutin bir belediye başkanı olmayı hiç düşünmedim. MENEMEN ve MENEMENLİ yurttaşlarımız ile kurduğumuz ortak hayallerimiz var. Onları hayata geçirmek için büyük bir inançla çalışıyoruz.

MENEMEN bizim kendimizi fark ettiğimiz, yuvamızı kurduğumuz, çocuk sahibi olduğumuz, hayallerimizi inşa ettiğimiz, geleceğimizi planladığımız, tüm farklılıklarımızın doğal yaşam alanıdır”.

MENEMEN’in geçmişindeki acı tecrübeden çıkardığı derslerle geleceğini sağlam temeller üzerine inşa etmeye çalışan bir kentin adı olduğunu vurgulayan Başkan Pehlivan mesajında, “Ama tarihte acı tecrübelere maruz kalmış toplumlar, ülkeler ve kentler bu acılar karşısında yok olup gitmediklerinde; edindikleri deneyimle insanlık için ilham kaynağı olabilecek başarılara imza atmışlardır. Tıpkı Hitler sonrası Alman toplumunun demokrasi, sanayileşme, kalkınma, refah alanlarındaki başarıları gibi. MENEMEN’de gündelik yaşamında ayrışmayı, kutuplaşmayı bitirmeyi başarabilmiş örnek bir kent” olduğunun altını çizdi.

“Bugün çok daha hoşgörülü bir kentte hep birlikte yaşamımızı sürdürüyoruz” diyen Aydın Pehlivan,  “Yarın da bu konuda kendimizi, kentimizi geliştirerek, aramızdaki bağı daha da güçlendirerek sürdürmek için çalışıyoruz. Çünkü bizi geliştiren güzelleştiren, hayatlarımızı kolaylaştıran şeyin aslında farklılıklarımız olduğunu bugün çok daha iyi kavrıyoruz. Belki de bundan sonra üzerinde daha çok çalışmamız gereken konu kentimizin dışarıdan algısını yenileme ve güçlendirmek olmalıdır. Çünkü MENEMEN daha iyisini hak ediyor” şeklinde dile getirdi.

Visit İzmir Hakkında

İzmir Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Menemen testisi ya da daha geniş çerçevesiyle Menemen çömlekçiliğinin çok eski tarihlere dayandığını hatırlatarak, “Bu meslek insanın toprakla olan uzun mesaisidir. Menemen testisi yüz yıllardır Menemen’de Menemenlinin el emeği göz nuruyla üretilen bir değerdir. İçerisine Menemenlinin hüzünleri, mutlulukları, coşkuları, umutları, aşkları, öfkeleri karışmıştır. Menemen testisi gibi dizilmek söylemi yan yana yaşamanın, zor zamanlarda dayanışmanın, yoklukta paylaşmanın, ayrıştırılırken bütünleşmenin, omuz omuza, birlikte saf tutmanın, gerçek ve disiplinli bir ifadesidir” dedi.

Pehlivan: Menemenliler her şeyin en iyisine layık - Son Mühür - Son Dakika  Haber, Güncel Gazete Haberleri

MENEMENLİLER’in her dönemde hak edenin hakkını teslim etmiş vicdanlı ve aydın insanlar olduğunun da altını çizen Aydın Pehlivan, bu yüzden MENEMENLİLER’in seçici olduklarını dile getirdi.

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, mesajını şöyle noktaladı:

“Bizler de 2024’e kadar üreteceğimiz hizmetler için kendimizi, ekibimizi, plan ve projelerimizi hazırladık. Hiç bir ayrım yapmadan herkesin kapısına gidiyoruz. Daha çok dinliyoruz. Notlarımızı alıyoruz. Bu sohbetlerde kendimizle yüzleşiyoruz. Göremediklerimizi görüyor, bilmediklerimizi öğreniyoruz. Hep birlikte, gönül gönüle, omuz omuza güzel kentimiz için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz Selam, sevgi ve saygılarımla”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.