enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İzmir Enternasyonal Fuarı 93. kez kapılarını ziyaretçilere açıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı 93. kez kapılarını ziyaretçilere açıyor
26 Ağustos 2024
109
A+
A-

Dünyanın en köklü uluslararası genel ticaret fuarlarından biri ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı, İZFAŞ tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı himayesinde; 30 Ağustos-9 Eylül 2024 tarihleri arasında, İzmir Uluslararası Fuar Alanı/Kültürpark’ta açık alanda düzenlenecektir.

UHA Haberden Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın haberine göre, bu yıl “teknoloji” temasıyla kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı, ticaret ve kültürü buluşturacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yıl coşkusu da Fuar’da yaşanacak.

Her yıl farklı kültür ve sanat dallarına ev sahipliği yapmakta olan İzmir Enternasyonal Fuarı, pandemi döneminde dünya üzerinde fiziki olarak açılmış tek fuar olma özelliğinin yanı sıra Türkiye’de düzenlenen birçok ihtisas fuarlarının öncüsü durumunda.

İzmir Enternasyonal Fuarı; çeşitli ülkelerden gelen firmalar, hedefledikleri kitle ve franchise markalar ile bir kez daha bir araya gelip yeni iş birliklerinin temelini İzmir Enternasyonal Fuarı’nda atabilecek.

Ticaret hacmini artırmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti pazarına giriş yapacak olan lansman ürünlerinin 92 yıldır aralıksız olarak halka tanıtıldığı İzmir Enternasyonal Fuarı; her yıl 1 milyona yaklaşan ziyaretçisi, 300’ü aşkın katılımcısı ve fuar boyunca düzenlenen konserleri, sergileri, söyleşileri, sinema gösterimleri, yarışmaları, tiyatro oyunları ile şehirde festival havası yaratarak kültürel ve ticari etkileşimi arttıran dünyadaki en önemli platformlardan biridir.
Dünden Bugüne Yapay Zeka | İnnova

Yapay zekadan oyun teknolojilerine

Fuarda yapay zekâ, yenilenebilir enerji, robotik sistemler, oyun teknolojileri gibi birçok alanda çalışan firma yeni ürün ve hizmetlerini tanıtacak. Girişimcilere ve startuplara ayrılmış özel alanlarda, yeni iş fikirleri ve inovatif çözümler sergilenecek. Fuar, teknoloji meraklılarının potansiyellerini sergileyebileceği, fikirlerini paylaşabileceği ve geleceğe yönelik projeler geliştirebileceği bir buluşma noktası da olacak. İEF aynı zamanda kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle de dikkat çekecek. Konserler, tiyatro gösterileri, film gösterimleri, dijital sergiler ve birbirinden farklı onlarca etkinlik, ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak.

İstanbul zengin bir deneyim sunacak

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki onur konuğu kenti ise İstanbul oldu. İstanbul, kültürel mirası, gastronomisi ve yenilikçi teknolojik girişimleriyle ziyaretçilere zengin bir deneyim sunacak.

Mobil uygulama

İzmir Enternasyonal Fuarı mobil uygulaması aracılığıyla da fuar öncesinde tüm bilgilere ulaşılabilecek. Hem Apple Store hem de Google Play’den indirilebilen uygulama, Türkçe ve İngilizce olarak yayında olacak ve katılımcılara kolaylık sağlayacak.

İlkler yaşandı

İzmir Enternasyonal Fuarı, ülkemizin ticari ve kültürel hafızasını barındıran önemli bir miras, birçok teknolojik gelişmenin de tanıtım platformu oldu. 1936 yılında, bir şehrin küllerinden doğan Kültürpark’ın kurulmasıyla başlayan serüven bugüne ulaştı. İzmir Enternasyonal Fuarı, 93 yıldır ülkemizin dünyaya açılan kapısı olmasının yanı sıra dünyadaki yeniliklerin de ilk kez sergilendiği platform oldu. Türkiye’nin ilk renkli televizyon yayını burada tanıtılmış, aydan gelen bir taş ilk kez burada sergilenmiş, ülkemiz kot pantolonla, yürüyen merdivenle ilk kez burada tanışmıştı.

Neden İzmir Enternasyonal Fuarı?
• Marka değerini arttırmak
•  Yeni teknolojik ürünleri yüz yüze tanıtma imkânı
•  İzmir’in Türkiye’nin önemli ihracat limanlarından biri olması ve Anadolu hinterlandına kolay erişim sağlaması
•  İzmir’e birçok ulusal ve uluslararası noktadan direkt uçuş olması
•  Katılımcı ülkeler ile B2B iş görüşmeleri imkânları
•  Fuar süresince 1 milyona yaklaşan ziyaretçi sayısı
•  92 yıllık kültürel bir gelenek olması
•  Anadolu’nun çeşitli gastronomik tatları ve kültürel ürünlerinin bir arada olması
•  Kültürel etkinlikleri, sanat sohbetleri, sokak sahneleri, konserler ile her yaşa ve kuşağa hitap etmesi
•  İzmir’in göz bebeği Kültürpark’ta yer alması
TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı
Gazeteci* Veysel KAVRAYAN
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.