enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi
00:42 Hollanda’daki Hükümet Krizi Ekseninde Ekonominin Nabzı
00:32 Hollanda’dan Mektup Var!
00:21 İnfografik: Moskova’da Kritik Görüşme: Putin ve Arakçi Bir Araya Geldi
00:10 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
20:57 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı
13:12 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
11:40 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:28 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:49 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:39
00:30 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:27 Gazze’de önerilen yeni ateşkesin detayları neler?
00:26 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İyi Parti’de kurultay hazırlığı

İyi Parti’de kurultay hazırlığı
22 Haziran 2023
14
A+
A-

* İyi Parti’de 24 Haziran’da gerçekleştirilecek 3’üncü olağan kurultayın hazırlıkları devam ediyor.

* Genel Başkan Meral Akşener, partisinin yeni yol haritasını kurultayda açıklayacak.

UHA / İnternational News Agency

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 3’üncü olağan kurultayda hem seçime hem de partisine yönelik detaylı bir değerlendirme yapması planlanıyor. Kurultayda, “İyi Parti yoluna yalnız mı devam edecek?” sorusunun da yanıt bulması bekleniyor.

İyi Parti’nin çözümü 3. yol mu?

Kulislerde Akşener’in, İyi Parti’nin Millet İttifakı’ndan kesin olarak ayrıldığını açıklayacağı öne sürülüyor. Partinin bu olası ayrılığı, ittifak dışında ‘3’üncü Yol’ vurgusuyla yapması bekleniyor.

İyi Parti içindeki muhaliflerin kurduğu ‘Ortak Akıl Platformu‘, kurultayda Akşener’in karşısına bir aday çıkarmayacaklarını açıkladı. Ancak platform, partinin kuruluş değerlerine dönmesi yönündeki taleplerini vurguluyor.

“Kurultaya gitmeyeceğim”

İyi Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal, platform adına paylaşımda bulundu. Kurultaya gitmeyeceğini, gitse de boş oy kullanacağını dile getirdi. Baykal, “Kurultay,  Kurban Bayramı tatili öncesi yangından mal kaçırır gibi yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Kurultayda partinin yönetim kadrosunun büyük ölçüde değişmesi bekleniyor. Ancak, İyi Parti sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel Sekreter Uğur Poyraz,Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır gibi bazı isimlerin yeniden A Takımında yer alabileceği belirtiliyor. Bu değişimle, İyi Parti’nin kuruluş politikasına geri döneceği değerlendiriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.