enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın’dan Beyin Göçü ve Akademik Zam Açıklaması

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın’dan Beyin Göçü ve Akademik Zam Açıklaması
4 Ağustos 2023
29
A+
A-

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Türkiye’den yurtdışına her geçen gün artan bir akademisyen göçü olduğunu ve bu durumun çözümü için akademik zamların şart olduğunu belirtti. 

UHA / Europe İnternational News Agency

UHA Haber’in haberine göre, Prof. Dr. Akalın, pek çok akademisyenin daha iyi yaşam standartları ve çalışma koşulları arayışıyla yurtdışına gittiğini ve hayatlarına orada devam etmek istediklerini ifade etti.

İYİ Partili Prof. Dr. Akalın, “Örnek vermek gerekirse; ABD’de akademisyenlerin başlangıç maaşı Türkiye’nin yaklaşık 10 katı. Dolayısıyla mali açıdan daha iyi koşulların peşinde olan birçok akademisyenimiz, kariyerlerine yurtdışında devam etmeyi seçiyor.” dedi.Bunun yanı sıra, Prof. Dr. Akalın’ın belirttiği gibi, bir akademisyen yurtdışına taşındığında hayat standartları ve çalışma koşulları neticesinde ortalama verimliliği yüzde 28 artış gösteriyor. Yurtdışı ile bağlantılı çalışan akademisyenlerin verimi ise yaklaşık yüzde 10 artıyor.Buna karşılık, Türkiye’ye dönen akademisyenin verimi, yaşadığı çalışma koşulları neticesinde yüzde 10 düşüyor. Akalın, bu durumun ülkenin akademik çevrelerindeki sorunların bir göstergesi olduğunu ifade etti.Milletvekili Akalın, “Ülkemizde bilime katkı sunan bir çok meslek erbabı yetiştirmeye çalışan akademisyenlerin, ülkemizde kalmaları için öncelikle mali ve sosyal hakları ivedilikle düzeltilmeli, çalışma koşulları da gerekli verimlilik esasına göre düzenlenmelidir.” diyerek çözüm önerilerine vurgu  yaptı.

Prof. Dr. Akalın’ın bu çarpıcı açıklamaları, ‘’Türkiye’deki bilim ve araştırma alanındaki bu beyin göçü sorunu sadece akademisyenleri değil, tüm toplumu ve gelecekteki nesilleri etkiliyor. Dolayısıyla, bu sorunun çözümü, sadece üniversitelerin ve akademisyenlerin değil, tüm toplumun ve politika yapıcıların sorunudur. Akademisyen göçün önüne geçmek için acilen akademik zamların yapılması gerekiyor’’ diyerek bu sorunun çözülmesi için gerekli adımların hızla atılması gerektiğinin altını çizdi. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.