enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:12 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:11 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:10 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:07 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:06 Mehmet Gökhan Özçubukçunu
00:05 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:04 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:03 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:03 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:01 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:00 Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takımı EHF Avrupa Kupası’nda çeyrek finalde
00:12 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:12 Haftanın SAHA Bülteni’nden özetler
00:09 Kültür-sanat odaklı haberler
00:09 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:09 Aposto.com’un Mimari-Arkeoloji haberleri
00:07 APOSTO’dan Haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın’dan Beyin Göçü ve Akademik Zam Açıklaması

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın’dan Beyin Göçü ve Akademik Zam Açıklaması
4 Ağustos 2023
31
A+
A-

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Türkiye’den yurtdışına her geçen gün artan bir akademisyen göçü olduğunu ve bu durumun çözümü için akademik zamların şart olduğunu belirtti. 

UHA / Europe İnternational News Agency

UHA Haber’in haberine göre, Prof. Dr. Akalın, pek çok akademisyenin daha iyi yaşam standartları ve çalışma koşulları arayışıyla yurtdışına gittiğini ve hayatlarına orada devam etmek istediklerini ifade etti.

İYİ Partili Prof. Dr. Akalın, “Örnek vermek gerekirse; ABD’de akademisyenlerin başlangıç maaşı Türkiye’nin yaklaşık 10 katı. Dolayısıyla mali açıdan daha iyi koşulların peşinde olan birçok akademisyenimiz, kariyerlerine yurtdışında devam etmeyi seçiyor.” dedi.Bunun yanı sıra, Prof. Dr. Akalın’ın belirttiği gibi, bir akademisyen yurtdışına taşındığında hayat standartları ve çalışma koşulları neticesinde ortalama verimliliği yüzde 28 artış gösteriyor. Yurtdışı ile bağlantılı çalışan akademisyenlerin verimi ise yaklaşık yüzde 10 artıyor.Buna karşılık, Türkiye’ye dönen akademisyenin verimi, yaşadığı çalışma koşulları neticesinde yüzde 10 düşüyor. Akalın, bu durumun ülkenin akademik çevrelerindeki sorunların bir göstergesi olduğunu ifade etti.Milletvekili Akalın, “Ülkemizde bilime katkı sunan bir çok meslek erbabı yetiştirmeye çalışan akademisyenlerin, ülkemizde kalmaları için öncelikle mali ve sosyal hakları ivedilikle düzeltilmeli, çalışma koşulları da gerekli verimlilik esasına göre düzenlenmelidir.” diyerek çözüm önerilerine vurgu  yaptı.

Prof. Dr. Akalın’ın bu çarpıcı açıklamaları, ‘’Türkiye’deki bilim ve araştırma alanındaki bu beyin göçü sorunu sadece akademisyenleri değil, tüm toplumu ve gelecekteki nesilleri etkiliyor. Dolayısıyla, bu sorunun çözümü, sadece üniversitelerin ve akademisyenlerin değil, tüm toplumun ve politika yapıcıların sorunudur. Akademisyen göçün önüne geçmek için acilen akademik zamların yapılması gerekiyor’’ diyerek bu sorunun çözülmesi için gerekli adımların hızla atılması gerektiğinin altını çizdi. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.