enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:50 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:24 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:04 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:06 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:53 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:43 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:47 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:25 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
11:01 Su Politikaları Uzmanı YILDIZ: Yapay yağış çözüm olur mu?
00:34 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:24 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:41 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı..
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:13 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:40 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın’dan Beyin Göçü ve Akademik Zam Açıklaması

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın’dan Beyin Göçü ve Akademik Zam Açıklaması
4 Ağustos 2023
30
A+
A-

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Türkiye’den yurtdışına her geçen gün artan bir akademisyen göçü olduğunu ve bu durumun çözümü için akademik zamların şart olduğunu belirtti. 

UHA / Europe İnternational News Agency

UHA Haber’in haberine göre, Prof. Dr. Akalın, pek çok akademisyenin daha iyi yaşam standartları ve çalışma koşulları arayışıyla yurtdışına gittiğini ve hayatlarına orada devam etmek istediklerini ifade etti.

İYİ Partili Prof. Dr. Akalın, “Örnek vermek gerekirse; ABD’de akademisyenlerin başlangıç maaşı Türkiye’nin yaklaşık 10 katı. Dolayısıyla mali açıdan daha iyi koşulların peşinde olan birçok akademisyenimiz, kariyerlerine yurtdışında devam etmeyi seçiyor.” dedi.Bunun yanı sıra, Prof. Dr. Akalın’ın belirttiği gibi, bir akademisyen yurtdışına taşındığında hayat standartları ve çalışma koşulları neticesinde ortalama verimliliği yüzde 28 artış gösteriyor. Yurtdışı ile bağlantılı çalışan akademisyenlerin verimi ise yaklaşık yüzde 10 artıyor.Buna karşılık, Türkiye’ye dönen akademisyenin verimi, yaşadığı çalışma koşulları neticesinde yüzde 10 düşüyor. Akalın, bu durumun ülkenin akademik çevrelerindeki sorunların bir göstergesi olduğunu ifade etti.Milletvekili Akalın, “Ülkemizde bilime katkı sunan bir çok meslek erbabı yetiştirmeye çalışan akademisyenlerin, ülkemizde kalmaları için öncelikle mali ve sosyal hakları ivedilikle düzeltilmeli, çalışma koşulları da gerekli verimlilik esasına göre düzenlenmelidir.” diyerek çözüm önerilerine vurgu  yaptı.

Prof. Dr. Akalın’ın bu çarpıcı açıklamaları, ‘’Türkiye’deki bilim ve araştırma alanındaki bu beyin göçü sorunu sadece akademisyenleri değil, tüm toplumu ve gelecekteki nesilleri etkiliyor. Dolayısıyla, bu sorunun çözümü, sadece üniversitelerin ve akademisyenlerin değil, tüm toplumun ve politika yapıcıların sorunudur. Akademisyen göçün önüne geçmek için acilen akademik zamların yapılması gerekiyor’’ diyerek bu sorunun çözülmesi için gerekli adımların hızla atılması gerektiğinin altını çizdi. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.