enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:28 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
12:29 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
06:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:39 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:38 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında…
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
00:13 Ankete 9 AB ülkesinden toplam 9 bin 500’den fazla kişi katıldı…
00:11 Deutsche Bank’tan kapsamlı Türkiye analizi: Dolar, büyüme ve faiz tahmini
00:02 Ayvalık merkezli Türk zeytinyağı firması Nova Vera, uluslararası arenada dünya birincisi oldu…
11:42 Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon
10:10 Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler
09:44 Cuma Hutbesi: “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder”
06:15 Düşünce ve ifade özgürlüğü!…
04:25 “KOBİ’lerin maliyet yükünü hafifletecek önemli bir adım”
00:59 Dışişleri Bakanı Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İyi Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, partisinden istifa etti

İyi Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, partisinden istifa etti
22 Aralık 2023
42
A+
A-

İyi Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, İyi Parti’den istifa ettiğini, TBMM üyeliğini bağımsız milletvekili olarak sürdüreceğini duyurdu.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiYücel Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İyi Partinin kuruluş amaçlarına değinerek, partide bulunma nedenlerini anlattı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde başlayan siyasi ittifak tartışmalarının, yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde devam ettiğine işaret eden Arslan, İyi Partinin 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ittifaksız girme yönündeki kararını anımsattı.

Arslan, partinin yetkili organları ve Genel Başkan Meral Akşener’in bilgisi dahilinde Ankara’da işbirliğinin devam ettirilmesi için çaba gösterdiğini belirterek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 5 yıldır Millet İttifakı’nın belediyesi gibi çalıştığını, bu süreçte İyi Parti Ankara İl Başkanlığı ve 21 ilçe başkanının Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı desteklediğini anlattığını ifade etti.

İyi Partinin 6 Aralık 2023 tarihinde yapılan TBMM Grup Toplantısı sonrasında görüştüğü Genel Başkan Akşener’in “CHP’den somut bir teklifle gelinmediğini ve Mansur Yavaş’a karşı menfi bir tutum içinde olmadığını” söylediğini aktaran Arslan, “Kendilerine ‘konunun taraflarıyla bu diyaloğu paylaşabilir miyim?’ diye sordum. Onay vermeleri üzerine yaptığımız konuşmayı ilgili taraflarla paylaştım ve atmaları gereken adımlar hususunda oluşan görüşlerimi ifade ettim.” ifadelerini kullandı.

Akşener’in Uşak’ta yaptığı açıklamalardan sonra Ankara ile ilgili seçim işbirliği zemininin ortadan kalktığı kanaatine vardığını kaydeden Arslan, özel gayretlerinin “partiye zarar vermek, kumpas kurmak, operasyon çekmek” şeklinde itham edilmesinin üzüntü verici olduğunu vurguladı.

“İşbirliği yapmama kararı uygun değil”

Yüksel Arslan, yerel seçime ittifaksız girme kararının alınması sürecinde il ve 21 ilçe teşkilatının yanı sıra İyi Partiyi destekleyen seçmenin iradesini yetkili parti organlarına ve Genel Başkan’a iletme sorumluluğunu yerine getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu nedenle gönlüm ferah, içim rahattır. Bu itibarla, toptancı bir yaklaşımla İyi Partinin Ankara’da büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı seçiminde işbirliği yapmaksızın aday çıkarma kararının uygun olmadığını belirtmek isterim. Partimizin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde takınacağı tutum ile ilgili karar alma sürecinde Genel Başkanım Sayın Akşener ‘Sizin Mansur Bey ile yakınlığınızı biliyorum. Partimizin Ankara’daki adayına çalışın diyemem. Siz serbestsiniz.’ demiştir. Ancak ben, üyesi ve milletvekili olduğum partinin aday çıkardığı bir ilde başka bir adayı desteklemenin siyasi, ahlak ve nezaket ile bağdaşmayacağını düşünüyorum. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ı desteklemeyi vefakarlığın yanı sıra insani, vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olarak görüyorum. Dün ateş çemberinden geçerken omuz omuza mücadele ettiğim Sayın Yavaş’ın gerektiği yerde gösterdiği cesareti yakinen bilirim. Bırakın korkak olmayı, çatal yüreklidir. Bu sebeple yol arkadaşlığı yapmaktan, dava arkadaşı olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. TBMM üyeliğimi bağımsız milletvekili olarak devam ettirmek üzere İyi Parti üyeliğinden istifa ediyorum.”

Arslan’ın istifasıyla İyi Partinin Meclis’teki sandalye sayısı 38’e indi. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.