enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İtalya’ya Denizden Göçmen Akını Sürüyor

İtalya’ya Denizden Göçmen Akını Sürüyor
16 Kasım 2021
349
A+
A-

UHA HABER / Son 24 saat içerisinde çoğu Mısırlı 600’den fazla düzensiz göçmen daha İtalya’ya ulaştı. İtalya’ya son dönemde deniz yoluyla giriş yapan göçmen sayısının büyük oranda artmasının, İtalya Başbakanı Mario Draghi üzerinde ciddi bir baskı oluşturması bekleniyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (VOA)’ya dayandırdığı haberine göre, İtalyan sahil güvenlik ekipleri, gece boyunca yaptıkları kurtarma operasyonunda 300 kadar yetişkin ve genç erkek göçmeni denizden kurtararak karaya çıkardı. Kurtarılan kişilerin hemen hemen tamamının Mısırlı oldukları belirtildi.

Gece ilerleyen saatlerde bir başka tekneye daha müdahale eden sahil güvenlik ekipleri, bu tekneden de 200’den fazla Suriyeli ve Mısırlı göçmeni karaya çıkardı.

İtalya’nın güneyinde bir başka bölgede aralarında 8 kadının da bulunduğu 113 göçmen daha karaya ulaşmayı başardı. Yerel medya kanalları bu gruptakilerin çoğunluğunun Tunuslu olduğunu bildirdi.

Yetkililer, 12 Kasım tarihi itibarıyla bu yıl İtalya’ya ulaşan göçmen sayısının 57 bin 883 olduğunu açıkladı. Bu sayı geçen yıl aynı dönemde 31 bin 213, 2019 yılındaysa 9 bin 944 olarak kayıtlara geçmişti.

Ülkede özellikle sağcı partiler İçişleri Bakanı’nı düzensiz göçmenlere karşı yeterli önlem almamakla suçluyor.

[UHA Haber Ajansı, 16 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.