enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:40 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:35 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:32 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
00:14 Kişisel veri hırsızlarına operasyon: 14 şüpheli yakalandı
00:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ermenistan’la normalleşmeye hazırız”
00:01 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
22:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’nin toplantısına katıldı
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:46 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İtalyan basını: Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nin kazananı

İtalyan basını: Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nin kazananı
3 Kasım 2021
452
A+
A-

ROMA-UHA HABER / İtalyan basınında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Roma’da geçen hafta sonu düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nin “kazananı” olduğu yorumları yapıldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden Corriere della Sera, zirveye katılan liderleri değerlendirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Tüm sıcak dosyaların aranan ismi” başlığını attı.

Gazete, zirve boyunca pek çok liderin Erdoğan’ı görmek istediğine dikkati çekerek, “Ev sahibiyle beraber G20’nin diğer assolisti oldu. Türk Cumhurbaşkanı en sıcak dosyaların kaçınılmaz muhatabı.” ifadesini kullandı.

“O gerçek bir kazanan”

La Verita gazetesinde çıkan haberde de “Eğer bu G20’nin bir ‘galibi’ varsa büyük ihtimalle Recep Tayyip Erdoğan’dır. Abartılı bir değerlendirme mi? Muhtemelen değil. Roma’daki zirvede Türk Cumhurbaşkanı üç etkenden avantaj sağladı: ABD Başkanı Joe Biden’ın hem uluslararası hem de ülkesinde siyasi zayıflığı, Çin-Rusya ekseninin bu zirveye katılmaması sayesinde Erdoğan manevra alanına sahip oldu, üçüncüsü de bazı kritik noktalarda merkezi rol oynadığını öne çıkartması oldu.” değerlendirmesi yapıldı.

Zirveye ilişkin Il Messaggero gazetesinde çıkan haberde de İtalya  Başbakanı Mario Draghi’nin beyanatlarıyla gerilen Türkiye-İtalya ilişkilerinin, Draghi ve Erdoğan’ın zirve kapsamında ikili görüşmesiyle yumuşadığı belirtildi.

Gazetede, bu krizin geçmişte kaldığına işaret edilerek, “Onarmak gerekiyordu, öyle de oldu.” ifadesi yer aldı.

“Affariitaliani” isimli internet haber sitesinde “Bu G20 Zirvesi, Erdoğan için başarılı geçti. O gerçek bir kazanan.” değerlendirmesi yapıldı.

Haberde, ev sahibi Draghi’nin zirve boyunca bazı sonuçlar elde ettiğini ancak buna Rusya ve Çin’i dahil edemediği kaydedilerek, bu zirvenin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için “kötü” geçtiği bildirildi.

[UHA Haber Ajansı, 03 Kasım 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.