enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İtalya: Berlusconi’nin ‘yakın dostu’ Putin’e dair sözleri ve ikilinin hediyeleşmesi tartışılıyor

İtalya: Berlusconi’nin ‘yakın dostu’ Putin’e dair sözleri ve ikilinin hediyeleşmesi tartışılıyor
20 Ekim 2022
692
A+
A-

İtalya’da eski başbakanlardan ve Forza Italia (FI) partisi lideri Silvio Berlusconi’nin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile “yeniden bağlantı kurduğunu” ve hediyeleştiklerini söylediği ses kaydı tartışmalara yol açtı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin EuroNews’den aktardığı  ‘AP, AA’ Ek kaynaklı haberine göre,Putin ile yakın dostluğu herkes tarafından bilinen Berlusconi’nin partisinin parlamenterleriyle yaptığı kapalı grup toplantısında sarf ettiği belirtilen bazı sözler ülkede gündem oldu.

La Presse ajansının sitesinde yayınlanan ses kaydına göre Berlusconi, “Ben Başkan Putin ile yeniden bağlantı kurdum. Benim doğum günüm dolayısıyla bana 20 şişe vodka ve çok hoş bir mektup gönderdi. Ben de kendisine Lambrusco şişeleri ve aynı şekilde hoş bir mektup gönderdim. O, beni ilk 5 dostundan biri olarak açıklamıştı.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu kayıtta, “Rus bakanlar pek çok kez farklı etkinliklerde bizim onlarla savaşta olduğumuzu söylediler çünkü Ukrayna’ya silah ve mali yardım yapıyoruz. Ben kişisel olarak görüşümü açıklayamam çünkü basına anlatılırsa bu felaket olur ancak ben çok, çok ama çok endişeliyim.” ifadeleri yer aldı.

ANSA ajansının haberinde de Berlusconi’nin aynı toplantıda, Ukrayna’nın NATO’ya girmesine dair değerlendirmelerde bulunmuş olabileceği, böyle bir şeyin gerçekleşmesi halinde bunun “dünya savaşı” anlamına gelebileceğini söylediği ifade edildi.

Söz konusu ses kaydının basına düşmesi, ülkede gündem olurken, Berlusconi ve partisi FI’den yalanlama geldi.

Meclis çıkışında gazetecilerin bu sözleri sorması üzerine Berlusconi, “Putin ile yeniden bağlantı mı kurdum? Hayır, sadece bir hikaye.” dedi.

FI Başkan Yardımcısı Antonio Tajani bir açıklama yaparak, “Putin’in Berlusconi’ye doğum günü hediyesi olan şişeler mi? Bu eski bir hikaye, 2008’den.” dedi.

Bu arada, bazı basın organlarında da Berlusconi’nin 29 Eylül’de 86’ıncı yaşını, Putin ise 7 Ekim’de 70’inci yaşını kutladığına dikkat çekildi.

Silvio Berlusconi, 23 Eylül’de de bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Putin’in Ukrayna’da “savaşa itildiğini” ifade ederek, şunları söylemişti:

“Aslında askerlerin bir haftada Kiev’e girmesi ve Zelenskiy hükümetinin yerine başka iyi insanlar getirip bir hafta sonra geri gelmesi gerekiyordu. Bunun yerine Batı’nın her türlü silahıyla donatılmış beklenmedik bir direnişle karşılaştılar.” yorumunu yapmıştı.

Forza Italia liderinin bu sözleri de o dönem tartışma konusu olmuştu.

Berlusconi’nin son açıklamalarına tepkiler

Ana muhalefetteki Demokratik Parti’nin (PD) lideri Enrico Letta da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Berlusconi’nin ifadelerine tepki gösterdi.

Letta, “Bu şaka değil. İtalya’nın bu yeni çoğunluk partileriyle Rusya’ya karşı belirsiz bir konuma kayma riski var.” ifadesini kullandı.

5 Yıldız Hareketi lideri Giuseppe Conte, Berlusconi’nin ifadelerine tepki gösteren isimlerden oldu.

Conte de ülkede kurulması beklenen sağ koalisyon hükümetinin bu açıklamalar doğrultusunda ilerlemesine izin vermeyeceklerine işaret ederek, “Parlamentoya yeni sunulan kürtaj karşıtı yasa tasarısı, Berlusconi’nin Putin ile balayı… İtalya’yı bu yönde yönetmek istiyorlarsa bir duvara toslayacaklar.” yorumunu yaptı.

Berlusconi ve partisi FI’nin, ülkede 25 Eylül’de yapılan seçimlerden zaferle çıkan Giorgia Meloni’nin liderliğindeki sağ ittifakın kuracağı hükümette yer alması bekleniyor.

[UHA Haber Ajansı , 20 Ekim 2022]
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.