enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsviçreliler’den Eşcinsel Evliliğe Yeşil Işık

İsviçreliler’den Eşcinsel Evliliğe Yeşil Işık
26 Eylül 2021
337
A+
A-

UHA HABER / İsviçre’de Pazar günü düzenlenen referandum seçmenlerin açık arayla eşcinsel evliliklere onay vermeye karar verdiklerini gösteriyor. 

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Associated Press)’e dayandırdığı haberine göre, İsviçre devleti için anket düzenleyen Gfs.bern adlı kuruluşa göre referandumda eşcinsel evliliklere onay verenlerin oranı yüzde 64, karşı çıkanların oranıysa yüzde 36.

İsviçre meclisi ve Federal Konsey de ‘‘herkes için evlilik’’ tasarısını destekledi. Referandum öncesi anketler de tasarıya güçlü desteği ortaya koydu.

Destekçileri tasarının eşcinsel partnerleri heteroseksüel çiftlerle eşit yasal düzleme getireceği, çocuk evlat edinmelerinin önünü açacağı ve eşcinsel eşlerin vatandaşlık sürecini kolaylaştıracağı görüşünde. Ayrıca tasarının lezbiyen çiftlerin sperm bağışı yöntemiyle çocuk sahibi olmasına da izin vermesi bekleniyor.

‘‘Aile kavramı tehdit altında’’

Tasarıya karşı çıkanlarsa eşcinsel çiftlere tam evlilik haklarının verilmesinin kadın ve erkek arasındaki medeni birliğe dayanan aile kavramını tehdit edeceği görüşünde.

Referanduma giden süreçte düzenlenen kampanya sırasında haksız taktikler kullanıldığı iddiaları gündeme geldi. Taraflar birbirlerini afişlerini yakmakla suçladı, LGBT telefon hatları şikayetlerle doldu, saldırgan e-postalar gönderildi ve kampanyacılar hakarete uğradı.

8 milyon 500 bin nüfusa sahip İsviçre geleneksel olarak muhafazakar bir toplum yapısına sahip. İsviçre oy kullanma hakkını yalnızca 1990 yılında yasal düzlemde tüm kadınları kapsayacak şekilde genişletti.

Batı Avrupa’da birçok ülke eşcinsel evlilikleri onaylarken orta ve Doğu Avrupa’da eşcinsel evliliklere izin verilmiyor.

Tasarıyı destekleyenler eşcinsellerin evlenmesinin referandumdan çıkan desteğe rağmen yasal prosedürler gereği aylar sonra yürürlüğe girebileceği görüşünde.

Vergilerin arttırılmasına sıcak bakılmıyor

Pazar günkü referandumda yer alan konulardan biri de sol grupların öncülük ettiği ve kiraya verilen mülklerden alınan gelirler gibi yatırım ve sermaye gelirlerine konulan vergilerin arttırılmasıydı. Bu maddeyi savunanlar bunun vergilerin daha adil olmasını ve eşit dağılmasını sağlayacağı görüşünde.

Ancak referandumun ardından ilk tahminler nispeten düşük vergileriyle bilinen ve dünyanın en zenginleri için liman olarak görülen ülkede bu karara yüzde 66 ile karşı çıkıldığını ortaya koydu.

[UHA Haber Ajansı, 27 Eylül 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.