enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:45 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:43 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
00:39 ‘PayPal mafyası’ndan kriptoparaya: Epstein’in Silikon Vadisi’yle ilişki haritası
00:38 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:25 Tahran’dan Washington’a uyarı: Saldırı olursa ABD üslerini vururuz
00:23 Türk Hava Kuvvetleri’ne ‘milli uçaklar’ geliyor
00:08 Halid Meşal: Hamas silah bırakmayacak
00:56 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:50 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:49 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:35 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:19 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsveç’te ilk kadın başbakan

İsveç’te ilk kadın başbakan
25 Kasım 2021
352
A+
A-

STOKHOLM-UHA HABER / İsveç parlamentosunda yapılan oylamada Sosyal Demokrat Partili Magdalena Andersson başbakanlığa seçildi.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, İsveç parlamentosu Sosyal Demokrat Partili Magdalena Andersson’u başbakan olarak seçti. Şu anda maliye bakanlığı görevinde bulunan Andersson böylece ülke tarihindeki ilk kadın başbakan olacak.

349 üyeli İsveç parlamentosunda 117 milletvekili Andersson lehinde, 57 milletvekili çekimser, 174 milletvekili ise aleyhte oy kullandı.  İsveç’te başbakan seçilebilmek için çoğunluğun onayına değil, çoğunluğun karşı olmamasına ihtiyaç duyuluyor. Aleyhte oyların 175 olması halinde Andersson başbakan seçilemeyecekti.

İsveç parlamentosunda hükümeti oluşturan koalisyon partileri Sosyal Demokrat Parti ile Yeşil Parti’nin toplamda sadece 116 sandalyesi bulunuyor. Oylamada Merkez Parti ve Sol Parti ise çekimser oy kullanarak Andersson’un seçilmesine engel olmadı.

Hükümet Cuma günü açıklanacak

Andersson’un Sosyal Demokrat Parti ile Yeşil Parti’den oluşan azınlık hükümetini Cuma günü açıklaması bekleniyor. İktidarda bir azınlık hükümetinin bulunması ve Andersson’un kılpayı oyla başbakan olması hükümetin uzun ömürlü olmayabileceği ihtimalini akla getiriyor. İsveç’te bir sonraki parlamento seçimleri ise gelecek yıl yapılacak.

Yedi yıldır ülkeyi yöneten sosyal demokrat İsveç Başbakanı Stefan Löfven başbakanlıktan istifasını bu ay başlarında açıklamıştı. Löfven ağustos ayında da partisinin genel başkanlığından istifa etmiş ve bu ayın başlarında parti liderliğine Andersson gelmişti.

Birçok Avrupa ülkesinden farklı bir koronayla mücadele stratejisi izleyen İsveç’te vakalar yüksek olmayı sürdürüyor. İskandinav ülkesinde ayrıca organize suç da hükümetin uğraşmak zorunda olduğu sorunlar arasında bulunuyor.

EK Kaynaklar *dpa

[UHA Haber Ajansı, 25 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.