enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsveç Başbakanı ile görüşen Erdoğan, savunma sanayi alanındaki yaptırımların kaldırılmasını istedi

İsveç Başbakanı ile görüşen Erdoğan, savunma sanayi alanındaki yaptırımların kaldırılmasını istedi
22 Mayıs 2022
272
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Finlandiya ve İsveç liderleri ile telefon görülmesi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, iki ülkeye Türkiye’nin taleplerini ilettiği bildirildi. Erdoğan ayrıca, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le de görüştü.

İlk olarak İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’ye yönelik savunma alanında uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını istediği belirtildi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan görüşmede Andersson’dan “terör örgütlerine yönelik siyasi, finansal ve silah desteğinin son bulması ve savunma alanında uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını” talep etti.

Açıklamaya göre, Erdoğan, İsveç’in, PKK ve Suriye ile Irak’taki uzantıları bakımından Türkiye’nin kaygılarını paylaştığını ortaya koyan somut ve ciddi adımlar atmasını beklediklerini dile getirdi.

Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı sonrasında savunma sanayisi alanında İsveç’in Türkiye’ye uyguladığı kısıtlamaların da kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan’dan Finlandiya cumhurbaşkanına: ‘Terör örgütlerini görmezden gelmek ittifak ruhuyla bağdaşmaz’

Erdoğan’ın Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüşmesinde ise iki ülke ilişkileri ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusunun ele alındığı belirtildi.

İletişim Başkanlığı, Erdoğan’ın “NATO içinde bir müttefik açısından tehdit oluşturan terör örgütlerini görmezden gelen bir anlayışın dostluk ve ittifak ruhuyla bağdaşmayacağını” söylediğini bildirdi.

İletişim Başkanlığı’na göre Erdoğan, Türkiye’nin milli güvenliğine ve halkına yönelik açık bir tehdide karşı verdiği mücadeleye saygı ve destek verilmesini beklediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Stoltenberg Türkiye’nin endişelerinin giderilmesi gerektiğini söyledi

Erdoğan’ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le yaptığı telefon görüşmesinde de İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasını samimi şekilde desteklediğini, İsveç ve Finlandiya’nın üyelik talebine dair meselenin ise bu iki ülkenin Türkiye’nin hayati milli güvenlik menfaatleriyle ilgili tutumları olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın terörizmle mücadele başta olmak üzere, temel meselelerde Türkiye ile dayanışma içinde olacaklarını açıkça göstermedikleri sürece, bu ülkelerin NATO üyeliklerine müspet yaklaşmayacaklarını söyledi.

Stoltenberg ise Türkiye’nin güvenlik endişelerinin giderilmesi gerektiğini belirtti.

Finlandiya ve İsveç, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgali sonrası NATO üyeliği için harekete geçmiş, geçtiğimiz hafta resmi başvurusunu yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’in “terör gruplarına verdiği destek” nedeniyle iki ülkenin NATO üyeliğine “evet” denmeyeceğini açıklamıştı.

NATO’ya yeni üye alımı da dahil kararların ittifaktaki tüm ülkeler arasında oy birliği ile alınması gerekiyor.

Batılı analistler, Türkiye’nin güvenlik konusundaki taleplerinin inandırıcı olması için kayda değer nedenler bulunduğunu ancak iktidarın seçimler öncesi bunu bir fırsat olarak görüp kullanmaya çalıştığı yorumlarını yapıyor.

[UHA Haber Ajansı, 22 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.