enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Uygun koşullarda yapılması önemli
00:48 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
00:39 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
00:33 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
00:32 Erdoğan, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
00:25 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
00:22 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
00:21 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:21 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
00:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
00:14 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
00:09 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
00:06 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
12:24 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:33 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
09:26 TUSAŞ’ta yaşanan terör saldırısının üzerinden 1 yıl geçti. TUSAŞ Şehitleri, Ankara’da kabirleri başında dualarla anıldı.
08:26 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Birinci Türkoloji Kurultayı’nın 100. yılı için kararname imzaldı.
00:57 ‘Yüzyılın Konut Projesi’nde ayrıntılar bugün belli olacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da aylık 9 euroluk toplu taşıma ücreti uygulaması kabul edildi

Almanya’da aylık 9 euroluk toplu taşıma ücreti uygulaması kabul edildi
22 Mayıs 2022
1.456
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya’da koalisyon hükümeti, artan petrol fiyatları karşısında toplu taşıma kullanımını özendirmek için otobüs, tramvay ve tren ulaşımını kapsayan aylık 9 euro uygulamasını kabul etti.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Artan petrol fiyatları ve Rus petrolüne olan bağımlılığı azaltma arayışlarının olduğu bir dönemde Almanya’dan farklı bir uygulama geldi.

Yeşiller partisi genel başkanı Ricarda Lang, yolcuların yerel toplu taşıma için 90 gün boyunca ayda sadece dokuz euro ödemesini öngören bir planı açıklarken, “Almanya’da otobüs ve trene binmek muhtemelen hiç bu kadar ucuz olmamıştı” dedi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Başkanı Lars Klingbeil, “Yolcuları mümkün olduğunda toplu taşıma araçlarını daha fazla kullanmaya teşvik etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Üç koalisyon partisi SPD, Yeşiller ve Liberaller, mart ayında, toplu ulaşımda indirime gidilmesini, bütçe planının bir parçası olarak sunmuştu.

Bu program Ukrayna’daki savaş nedeniyle enerji maliyetlerinin artması ve dolayısıyla artan ev faturalarını azaltmayı amaçlıyor.

AP Photo
Avrupa’da akaryakıt fiyatları son dönemde yükseldi
AP Photo

Aylık 9 euroluk biletler otobüs, tren, tramvay seferlerinde geçerli olacak. Örneğin Münih’te alınan aylık toplu ulaşım kartları, diğer şehirlerde de kullanılabilecek.

Ancak söz konusu kartlar, Flixbus gibi şehirlerarası yolculuklarda geçerli olmayacak.

Projeyi finanse etmek için federal bütçeden eyaletlere 2,5 milyar euro mali yardım yapılacak.

Alman Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, projenin halihazırda başarılı olduğunu, söz konusu indirime ilgi gösterildiğini açıkladı.

Ek kaynaklar *AFP

[UHA Haber Ajansı, 22 Mayıs 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.