enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstifa ettirilen İbrahim Özkan’ı yeniden seçen üyeler disipline sevk edildi

İstifa ettirilen İbrahim Özkan’ı yeniden seçen üyeler disipline sevk edildi
15 Aralık 2023
49
A+
A-

* İyi Parti’de İBB Meclisi’nde başlayan gerilim büyüyerek yeni boyuta taşındı.

* İBB İyi Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden Genel Başkan Akşener’in talebiyle istifa eden İbrahim Özkan, İyi Parti’li üyeler tarafından yeniden aynı göreve seçildi.

* İl Başkanlığı da Grup Başkanvekili ve oy veren tüm üyelerini kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.

UHA /İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiCHP ile ittifakı savunduğu için istifa ettirildi, Meral Akşener’e rağmen, yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Grup Başkanvekili seçildi.

İstanbul’da İbrahim Özkan krizi sürüyor.

İyi Parti İBB Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan yerel seçimlerde CHP ile İyi Parti’nin iş birliğini savunanlar arasındaydı.

İttifaksız yerel seçim kararının ardından yaptığı paylaşımda “Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz” dedi.

Ardından İstifa kararını açıklayan Özkan “Genel Başkan Meral Akşener’in talebi doğrultusunda artık ‘Hür ve müstakilim.’ İBB İyi Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İmzası bulunan meclis üyeleri disipline sevk edildi”

İyi Parti meclis üyeleri ise oylama yaparak yeniden Özkan’ı Grup Başkan Vekili seçince partide bir kriz daha patlak verdi.

Gelişmeler üzerine İyi Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, oy veren tüm meclis üyelerinin disiplin kuruna sevk edildiğini duyurdu.

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, “Bazı İyi Parti İBB meclis üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden grup başkanvekili seçmesi kabul edilemez. Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB meclis üyeleri ‘kesin ihraç’ talebiyle disipline sevk edilmiştir” dedi.

“Oturduğunuz koltuklar meydan okuma yeri değildir”

Sosyal medya üzerinden yapılan tartışmalara bazı İyi Partili vekiller de katıldı.
ÇanakkaleMilletvekili Rıdvan Uz, “Oturduğunuz koltuklar meydan okuma yeri değildir” ifadelerini kullandı.

Uz, “İyi Parti’nin varlığına bağlı olarak siyasi olur bulanların, bulamayan arkadaşlara, teşkilatlara, seçmenlere karşı sorumlulukları olduğu gibi kurumsal yapımıza ve genel başkanımıza karşı da sorumlulukları vardır. Tercihlerini Ekrem Bey’in kayığına binerek seçersen istikametini de öyle belirlersin” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.