enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
00:04 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
00:55 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
00:54 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:45 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
00:40 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
00:28 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
00:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
00:16 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepki göstererek, “Muhalefet, karalama siyaseti yapmaya devam ediyor.
00:15 Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının başlama saati, A Milli Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025’teki final maçı dolayısıyla saat 19.00’a alındı.
00:12 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç, son yolculuğuna uğurlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’in vurduğu beyaz bayraklı siviller: “Asla unutamayacağım”

İsrail’in vurduğu beyaz bayraklı siviller: “Asla unutamayacağım”
28 Ocak 2024
43
A+
A-

Beyaz bayrak sallamasına rağmen İsrail güçleri tarafından öldürülen Gazzeli sivillerin videoları dünya gündeminde.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in ‘Şarkul Avsat’a dayandırdığı haberinde, ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN, beyaz bayrak tutmasına rağmen İsrail askerleri tarafından 12 Kasım’da vurulan Hala Reis’in kızı Sara’yla konuştu.

18 yaşındaki kız, olayın Gazze Şeridi’nin en büyük şehri Gazze’de yer alan Remal mahallesinde yaşandığını söyledi.

Sara, İsrail bombardımanlarının yoğunlaşmasıyla bölgeden kaçmak için aralarında akrabalarının da yer aldığı yaklaşık 20 kişilik bir grubun binadan dışarı çıktığını belirtti.

Ancak 57 yaşındaki Hala, 4 yaşındaki torunu Tayem’le bina dışında beyaz bayrak sallayarak yürürken sokak ortasında vurularak öldürüldü. Kadının vurulduğu anlar, sosyal medyada da paylaşılmıştı.

“O günü asla unutamayacağım” diyen Sara, Gazze’nin Mısır sınırındaki Refah kapısından kaçıp, İstanbul’daki nişanlısı Faysal’ın yanına geldiğini söyledi.

Sara ve akrabaları, Hala’nın İsrail askerleri tarafından vurulduğunu savunuyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ise iddialara dair yorum yapmadı.

Fakat CNN uydu görüntüleriyle yaptığı incelemede, olayın gerçekleştiği yerde İsrail askerlerinin ve tanklarının olduğunu tespit etti. Hala’ya sıkılan kurşunun da yüksek ihtimalle bu yönlerden geldiğine dikkat çekildi.

CNN, bunun haricinde beyaz bayrak sallayan sivillerin vurulduğu iki olayın daha yaşandığını yazdı.

51 yaşındaki Remzi Ebu Sahlul da beyaz bayrak sallamasına rağmen Gazze Şeridi’nin güneyindeki Mavasi bölgesinde geçen hafta İsrail askerleri tarafından sokak ortasında vuruldu. IDF, CNN’in bu olayla ilgili yorum talebi üzerine “inceleme başlatıldığını” bildirdi.

İsrail ordusu, aralıkta da Hamas’ın elinden kaçan üç İsrailli esiri beyaz bayrak taşımalarına rağmen vurmuştu. IDF, Gazze Şeridi’nin Şucaiye şehrinde yaşanan olayda, esirlerin Hamas’ın düzenlediği bir tuzağın parçası olduğundan şüphelenildiği için öldürüldüğünü açıklamıştı.

Haberde, İsviçre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün de İsrail askerlerinin, beyaz bayrak sallayan silahsız sivilleri öldürdüğü 9 olayla ilgili incelemelerini sürdürdüğü aktarıldı.

Hala Reis ve torunu Tayem (Reis ailesi/CNN)
Hala Reis ve torunu Tayem (Reis ailesi/CNN)

Biden’dan Netanyahu’ya uyarı

Öte yandan ABD’nin tanınmış haber sitelerinden Axios, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Devlet Başkanı Binyamin Netanyahu’ya Gazze’de “yıl boyunca sürecek bir savaşı destekleyemeyeceğini” söylediğini yazdı.

Kimliğinin paylaşılmasını istemeyen ABD’li yetkililer, Biden’ın 19 Ocak’ta Netanyahu’yla yaptığı telefon görüşmesinde, Netanyahu’ya askeri operasyonlarda bir an evvel “düşük yoğunluklu evreye” geçilmesi için baskı yaptığını söyledi.

Yetkililer, Biden’ın yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde Gazze savaşına karşı çıkan genç seçmenlerin oyunu kaybetmek istemediğini belirtti. ABD Başkanı’nın maraton yoğunlaşırken Amerikan basınında Gazze’deki sivil kayıpların arttığına yönelik haberleri görmek istemediği de aktarıldı.

Hamas-İsrail savaşında yedinci gün: İsrail sivillerin Gazze'yi boşaltmasını istedi - Medyascope

Gazze savaşı 

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna, İsrail de Demir Kılıçlar operasyonuyla yanıt vermişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı rakamlara göre, İsrail ordusunun bombardımanlarında Gazze’de 11 bin çocuk, 7 bin 500’ü de kadın en az 26 bin 257 kişi öldürülürken, 64 bin 487 bin kişi de yaralandı.

İsrail ise Gazze’den düzenlenen saldırılarda 557’si asker en az 1200 kişinin öldürüldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

 EK Kaynaklar* Independent Türkçe, CNN, AA, Times of Israel, Axios

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.