enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’i eleştiren Türk kökenli siyasetçi istifa etti

İsrail’i eleştiren Türk kökenli siyasetçi istifa etti
12 Mayıs 2021
418
A+
A-

UHA HABER / Sosyal medyada İsrail’e yönelik “terör” suçlamasında bulunan CDU’lu politikacı Ayten Erdil, partisinden istifa etti. Parti yönetimi Erdil’in açıklamalarına tepki gösterdi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/TY,BK)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Berlin Eyalet Yönetim Kurulu Üyesi Ayten Erdil, Facebook sayfasında İsrail’le ilgili yaptığı bir paylaşımın ardından, partisinden gelen tepkiler üzerine istifa etti.

Bir parti sözcüsü Salı günü yaptığı açıklamada, Ayten Erdil’in hem eyalet yönetim kurulu hem de parti üyeliğinden ayrıldığını açıkladı.

CDU’nun Berlin teşkilatı da Twitter’dan yaptığı açıklamayla Erdil’in sözlerine tepki gösterdi. Açıklamada, “CDU Kudüs halkının yanında yer alıyor ve Hamas’ın terörist füze saldırılarını kınıyor. Kudüs’e yapılan bu saldırılarla ilgili bir eyalet yönetim kurulu üyesinin paylaşımı CDU Berlin’in görüşünü yansıtmıyor” ifadelerine yer verildi.

CDU Berlin’in Twitter mesajında, Erdil’in ifade ettiği görüşlere mesafeli olduklarına vurgu yapılarak “Kendisiyle konuştuk. Derhal yürürlüğe girmek üzere eyalet yönetim kurulundaki görevinden istifa etti” denildi.

CDU Berlin Eyalet Başkanı Kai Wegner’in sözcüsü Torsten Schatz, Erdil ile görüşüldüğünü ve istifa kararını kendisinin aldığını belirterek, “Kendisinin ve Berlin CDU’nun terörizmi göreceli hale getirdiği izleniminin ortaya çıkmasından kendisi de üzüntü duyuyor” dedi.

Ne demişti?

Erdil Pazartesi günü Facebook hesabından yaptığı paylaşımda İsrail’i Kudüs’teki eylemleri nedeniyle “İnsanlığa karşı suç işlemekle” suçlamıştı. Erdil, “Bu terörün savunulacak bir yanı yok” ifadesini kullanmıştı. Mesaj daha sonra silindi.

Ortadoğu’da İsrail güvenlik güçleri ve Filistinliler arasında günlerdir sert çatışmalar yaşanıyor. Hem Müslümanlar hem de Yahudiler için büyük önem taşıyan Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa çevresinde çatışmalar artıyor. İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa bölgesinde Filistinlilere sert müdahalesiyle başlayan gerginlik, Hamas’ın Gazze Şeridi’nden İsrail’e düzenlediği roket saldırılarıyla artmış ve İsrail de misilleme saldırıları düzenlemişti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 12 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.