enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:11 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:10 “28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
00:08 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
00:08 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:07 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:07 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:05 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:03 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “bin yıl sürecek” denilen 28 Şubat sürecinin failleri cezasız kalmadı
00:01 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:01 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:00 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
11:34 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:27 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
00:55 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:54 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:37 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’den Türkiye’deki vatandaşlarına ‘ülkeyi bir an önce terk edin’ uyarısı

İsrail’den Türkiye’deki vatandaşlarına ‘ülkeyi bir an önce terk edin’ uyarısı
14 Haziran 2022
825
A+
A-

TEL AVİV – UHA HABER / İsrail hükümeti, İran’ın İsrail vatandaşlarına yönelik terör saldırısı tehdidi gerekçesiyle Türkiye’ye seyahat uyarısını yineledi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘EuroNews, AA’ kaynaklı haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İran’ın İsraillilere yönelik terör saldırısı düzenleme girişimleri nedeniyle İsrail vatandaşlarına İstanbul’a ve Türkiye’ye seyahat etmemeleri çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bulunan İsraillilerden de ülkelerine dönmesini isteyen Lapid, şunları kaydetti:

“Umarız bu uyarı uzun süre geçerli olmaz. Bu dönem turizm sezonu. En kısa sürede güvenliğin sağlanması, İsraillilerin Türkiye’ye gelmesi ve burada keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için tüm çabalar ortaya konuyor.”

“Bu terör tehditleri tatil yapan İsraillileri hedef alıyor. Rastgele ama kasıtlı bir şekilde, kaçırmak ya da öldürmek amacıyla İsrail vatandaşlarını seçiyorlar” diyen İsrail Dışişleri Bakanı, “İsraillilere İstanbul’a uçmamaları çağrısında bulunuyoruz. Hayati bir nedeniniz yoksa Türkiye’ye uçmayın. İstanbul’daysanız mümkün olan en kısa sürede İsrail’e dönün” çağrısında bulundu.

İsrail güvenlik güçlerinin “büyük çabasının” son haftalarda “İsraillilerin hayatını kurtardığını” söyleyen Dışişleri Bakanı, Türk hükümetine “İsrail vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için ortaya koyduğu çabadan dolayı” teşekkür etti.

“İran Devrim Muhafızları’ndan ajanlar tutuklandı”

Lapid konu hakkında daha fazla detay vermese de Reuters’a konuşan bir İsrailli yetkili, Türkiye’nin İran Devrim Muhafızları’na bağlı olduğundan şüphelenilen birkaç “ajanı” tutukladığını söyledi.

İsrail 30 Mayıs’ta da İran’ın tatil yapan İsraillileri öldürme ya da kaçırma girişimleri tehdidi nedeniyle Türkiye’ye seyahat edilmemesi yönünde tavsiyede bulunmuştu.

İran’ı da uyaran Lapid, “Buradan İranlılara da bir mesaj iletmek istiyorum. Her kim İsraillilere zarar verirse bu yanına kar kalmayacaktır. Nerede olurlarsa olsunlar İsrail’in uzun kolu onları yakalayacaktır” dedi.

Tahran, 22 Mayıs’ta motosikletli iki kişi tarafından arabasının direksiyonunda vurularak öldürülen İran Devrim Muhafızları’ndan albayı Hasan Seyid Hodai’nin ölümünden sorumlu tuttuğu İsrail’e misilleme yapma sözü vermişti. 

İsrail, suikast suçlamalarına karşı standart politikası olan sorumluluğu ne doğruladı ne de reddetti. İsrail, Hodayi’yi dünya çapındaki vatandaşlarına karşı saldırı planlamakla suçladı.

[UHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.