enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Gazze sadece Filistinlilerin meselesi değil, bütün ümmetin ve insanlığın ortak ve adil davası”
00:53 Almanya’nın Nürnberg kentinde Kırım Örgütleri Asamblesi adlı yeni bir platformun kuruluş kongresi gerçekleşti…
00:50 ABD uşağı katil İsrail’in sinsi işgal stratejisi: Çoban karakolları
00:45 Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecinde altıncı toplantı yapıldı
00:35 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
00:25 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Denizli’de “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde konuştu
00:13 Cevdet Yılmaz: “Terörsüz Türkiye önemli mesafeler katetti”
00:10 İletişim Başkanı Duran: Demokrasimize yönelik her türlü tehdidin karşısında durmaya devam edeceğiz
00:02 YSK’dan CHP açıklaması: Gerekçeli karar duyuruldu
00:01 Bu darbeler tarihini biz tarihe gömdük ve sona erdirdik.”
02:35 Serdar Dursun Kocaelispor’a imza attı.
00:50 Moskova’da Türk iş dünyası Crocus Expo fuarına katıldı
00:44 Geleceğin sanayisi dijital ve yeşil dönüşümle şekilleniyor
00:44 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den afetzedelere 10 milyon TL destek
00:41 “İslamî ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze” Konferansı Kapanış Basın Bildirisi
00:31 MSB: Tüm imkanlarımızla Katar’ın yanındayız
00:08 Cevdet Yılmaz: CHP, iç kavgayı toplumun tamamına yansıtmaya çalışıyor
00:06 Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) ödül töreni ve sergisi 13 Eylül’de New York’ta
11:38 Türk-İsrail savaşı zaten yaşanıyor!
10:15 Yeni Bir Kocaelispor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’de El Cezire yasağının ardından: BM basın özgürlüğünün önemini vurguladı

İsrail’de El Cezire yasağının ardından: BM basın özgürlüğünün önemini vurguladı
7 Mayıs 2024
28
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

* İsrail’in Gazze’deki imha savaşının başlangıcından bu yana El Cezire, buradaki felaket durumu hakkında kapsamlı haberler yaptı.

* İsrail, televizyon kanalının ülkede faaliyet göstermesini yasakladı. Karar, uluslararası alanda sert eleştirilere neden oldu.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in TRT Deutsch’dan aktardığı haberinde,TRT Deutsch - YouTube İsrail’in ülkedeki Arap televizyon kanalı El Cezire’yi kapatma kararının ardından Birleşmiş Milletler, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı. Bir BM sözcüsü Pazar günü New York’ta yaptığı açıklamada, “Basın özgürlüğünü geri almaya yönelik her türlü karara kararlı bir şekilde karşı çıkıyoruz.” dedi. “Özgür basın, halkın bilgilendirilmesi ve katılımının sağlanmasında paha biçilmez bir hizmet sağlar.”

İsrail hükümeti daha önce ülkenin “güvenliğini” tehdit ettiği iddiasıyla El Cezire TV kanalının İsrail’de faaliyet göstermesini yasaklama kararı almıştı. Katarlı yayın kuruluşu kararı kınadı ve karara karşı harekete geçeceğini duyurdu.

İsrail’e sert eleştiri

Basın ve ifade özgürlüğünü destekleyen iki önde gelen uluslararası kuruluş, İsrail’deki Arap televizyon kanalı El Cezire’nin kapatılmasını şiddetle kınadı. New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Pazar günü şöyle yazdı: “Bu hamle, İsrail’deki uluslararası medyanın çalışmasının kısıtlanması açısından son derece endişe verici bir emsal teşkil ediyor.” Fransa merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü (Reporters sans frontières, RSF) platformda şunları söyledi:

CPJ, İsrail hükümetinden yayıncının ve diğer tüm uluslararası medyanın İsrail’de serbestçe faaliyet göstermesine izin vermesini talep etti. Bu özellikle savaş zamanlarında geçerlidir.

Birkaç saat önce İsrail hükümeti, El Cezire televizyon kanalının İsrail’de faaliyet göstermesini yasaklayan bir kararı kabul etmişti. Haberleşme Bakanlığı müfettişleri, işgal altındaki Doğu Kudüs’teki istasyonun tesislerini derhal aradılar ve ekipman ve cihazlara el koydular. Kablolu yayın ve uydu sağlayıcıları istasyonu yayından kaldırdı ve internet siteleri engellendi.

Nisan ayının başında İsrail parlamentosu, hükümetin kanalın yayınlarını yasaklamasına izin veren bir yasayı kabul etti. Merkezi İsrail ile Hamas arasındaki en önemli arabuluculardan biri olan Katar’da bulunuyor. Yasa Knesset’ten büyük bir çoğunlukla geçti; 70 lehte, 10 aleyhte oy. Bu, yalnızca yabancı yayıncıların içerik yayınlamasının yasaklanmasına değil, aynı zamanda bu yayıncıların İsrail’deki ofislerinin kapatılmasına da izin veriyor. Kısa bir süre sonra Netanyahu, El Cezire kanalının kapatıldığını duyurdu.

El Cezire, İsrail’in Gazze’deki imha savaşının başlangıcından bu yana Gazze Şeridi’ndeki felaket durumu hakkında kapsamlı haberler yaptı. Kanal, İsrail televizyon kanallarında gösterilmeyen, İsrail’in elindeki ölüm ve yıkım görüntülerini gösterdi. (TRT Deutsch ve Ajanslar)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.