enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail Almanya’dan üç denizaltı ısmarladı

İsrail Almanya’dan üç denizaltı ısmarladı
23 Ocak 2022
315
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / İsrail Savunma Bakanlığı Thyssenkrupp Marine Systems’e her birinin değeri bir milyar euroyu aşan 3 denizaltı sipariş etti. Denizaltıların teslimatına 9 yıl sonra başlanacak.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, İsrail Savunma Bakanlığı, Almanya merkezli sanayi şirketi Thyssenkrupp’a üç denizaltı sipariş etti. Thyssenkrupp Marine Systems tarafından geliştirilip imal edilecek “Dakar” sınıfı denizaltılar İsrail donanmasına dokuz yıl sonra teslim edilecek.

Dakar sınıfının yeni modeli olan denizaltıların toplam ederinin 3 milyar euroyu aştığı açıklandı. Ayrıca şirketle 850 milyon euroyu aşan bir de stratejik işbirliği üzerinde anlaşmaya varıldığı belirtildi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, anlaşmaya katkısından dolayı Alman Hükümetine teşekkür ederken,  “Yeni denizaltılar İsrail donanmasının yeteneklerini genişletmeye yardımcı olacak” dedi.

Şirketin hisseleri arttı

Thyssenkrupp’tan ise konu ile ilgili şu ana kadar bir açıklama yapılmadı. Ancak anlaşmanın açıklanmasından sonra Thyssenkrupp’un borsadaki hisselerinin değeri yaklaşık yüzde iki oranında arttı.

İsrail donanmasında şu anda Alman yapımı “Dolphin” sınıfından beş denizaltı bulunuyor. Bu sınıftan altıncı denizaltı da daha önce sipariş edilmişti. Yeni ısmarlanan denizaltıların üçünün, mevcut Dolphin’lerin yerine kullanılması bekleniyor.

Sipariş, İsrail Kabinesinin 2009-2016 arası Almanya’ya verilen denizaltı ve donanma gemileri siparişlerini inceleyecek bir soruşturma komisyonu kurulmasının ele alınacağı toplantısından sadece birkaç gün önce verildi. Söz konusu siparişlerle ilgili İsrail’de bazı yetkililer hakkında rüşvet, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamaları yapılıyor.

Thyssenkrupp, ise kendi bünyesinde gerçekleştirdiği iç soruşturmada yolsuzluk yapıldığına dair hiçbir kanıt bulamadığını açıklamıştı.

EK Kaynaklar *Reuters 

[UHA Haber Ajansı, 23 Ocak 2022

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.