enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:06 Bursa’nın Gürsu, Kestel, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına, İnegöl Belediyesi’nden tam destek
09:57 Kocaeli’de Ekmek Skandalı: Zam Oyunuyla Vatandaş Soyuluyor!
08:07 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
07:01 Kitap: “Kırım Savaşları ve Sürgünler”
06:59 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Bu yıl da Aspendost’ta13 bin 500 metrekarelik aktif çalışma sahasına ulaşmayı hedefledik”
00:59 Uzmanlar su tüketimini azaltmak için yapay zekâ gelişiminde ortak hareket, büyük dil modelleri yerine görev odaklı küçük modeller öneriyor.
00:56 Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’e Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı tevcih edildi
00:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Doğum yardımı ödemeleri 31 Temmuz’da
00:50 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve CHP’li belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 6 ilde yeni bir operasyon yapıldı.
00:45 CORENDON’den Haarlemmermeer Belediyesi’ne yapılan 700.000 Euro’luk dev bağış Hollandılıları adeta büyüledi…
00:41 Eski tip sürücü belgelerinin kullanımları 31 Temmuz 2025’te dolacak
00:38 İbn Haldun Üniversitesi’nde, 51 Şehirden Yüzlerce Aday Öğrenci “Yarınki Türkiye” İçin Bir Araya Geldi
00:31 Bursa’daki FETÖ’cü kundakçının bağlantıları araştırılıyor
00:31 İngiltere: İsrail adım atmazsa, Eylül’de Filistin devletini tanıyacağız
00:28 MGK bugün Beştepe’de toplanacak: İşte gündem başlıkları…
00:21 Türkiye orman yangınlarıyla mücadelede teknolojik kapasitesini artırdı, yangın tespiti 2 dakika, ilk müdahale süresi ise 11 dakikaya kadar düşürüldü
00:02 PKK’nın silah bırakma ve varlığına son verme kararının ardından MHP lideri Bahçeli’nin önerisiyle Mecliste kurulacak komisyon çalışmaları
00:01 Kurtulmuş: Hepimizin yaşanan soykırıma karşı birlikte hareket etmesi ahlaki bir yükümlülük
22:46 İngiltere’nin Euro 2025 zaferi: Takımın stoperi turnuvayı ayağında çatlakla oynadı
11:21 Amsterdam Belediyesi’nin ‘Sincan’ yerine ‘Doğu Türkistan’ denilmesi kararı, tüm dünyada büyük ilgi gördü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İSKİ Genel Müdürü: İstanbul’un 16 Atık Su Arıtma Tesisine İhtiyacı Var

İSKİ Genel Müdürü: İstanbul’un 16 Atık Su Arıtma Tesisine İhtiyacı Var
17 Eylül 2021
402
A+
A-

UHA HABER / TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu’nun İstişare Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Su Politikaları Derneği’nin İnternet Sitesi‘den aktardığı haberinde, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu ve Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz’ın da katıldığı programda, Genel Müdür Raif Mermutlu bir sunum yaptı.

İstanbul’da atık su probleminin tamamen çözülmesi için 16 büyük tesise ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bunun dışında atık su tünelleri ihtiyacı da var. Bu projelerin toplam bedeli yaklaşık 10 milyar lira. İSKİ’nin bu kaynağa önümüzdeki 4 yıl içerisinde ihtiyacı var. Arazi problemi çözülse dahi, bu tesislerin tamamlanması için 4 yıla ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

İSKİ - Ambarlı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi

Bu kaynağı İSKİ’nin tek başına karşılayamayacağını belirten Raif Mermutlu, “İSKİ’nin 2021 yılındaki yatırım bütçesi 2,5 milyar lira. Hiç bir iş yapmasak, diğer yatırımları tamamen durdursak dahi -ki böyle bir şey mümkün değil- bu yatırımları tamamlamak için 4 yıl zamana ihtiyaç var. Ancak başka yatırımlar da olacağı için bu kaynağın İSKİ’ye bir yerlerden temin edilmesi gerekiyor. Aksi halde, bu müsilaj konusu uzun süre konuşulur” diye konuştu.

Tesis yapmak için sadece kaynak bulmanın yeterli olmadığını belirten Mermutlu, bunun yanında tesis yapılacak alan bulmanın da zor olduğunu hatırlatarak, bulunan yerlerde arıtma tesisi yapımına bir an önce başlanması gerektiğini belirterek, ilgili birimlere, atık su arıtma tesislerinin inşasına öncelik verilmesi hususunda çağrıda bulundu.

Genel Müdür Mermutlu, arıtma tesisleri projelerinin hazır olduğunu, engellerin ortadan kalkması
halinde hızlıca inşaatlarına başlayabileceklerini de sözlerine ekledi.

[UHA Haber Ajansı, 17 Eylül 2021] 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.