enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İşgalci Rusya’dan Kırım’da büyük çaplı tatbikat

İşgalci Rusya’dan Kırım’da büyük çaplı tatbikat
10 Ağustos 2021
334
A+
A-

UHA HABER / Sekiz yıldır Kırım’ı işgal altında tutan Rusya, uluslararası hukuku görmezden gelerek, yarımadada yasa dışı askeri tatbikatlar düzenlemeyi sürdürüyor. İşgalci Rus ordusunun dün Kırım’da geniş çaplı tatbikat düzenlemeye başladığı duyuruldu.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın Kiev Temsilcisi Celal Kılıç’ın ‘QHA’ya dayandırdığı haberine göre, İşgalci Rusya, dünden itibaren Kırım’da büyük askeri tatbikat düzenlemeye başladı. Rus ordusunun yasa dışı olarak düzenlediği tatbikatın 15 Eylül’e kadar devam edeceği bildirildi.

Rusya Hava Savunma Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, tatbikatın işgal altındaki Kırım dışında Rusya’nın Astrahan, Rostov, Stavropol, Kuban bölgelerinde ve Rusya’ya bağlı Adıge, Dağıstan, Kuzey Osetya, Çeçenistan Cumhuriyetlerinde ayrıca Ermenistan ve işgal altında bulunan Abhazya ile Güney Osetya’daki Rus askeri üslerde düzenlendiği  bildirildi.

Tatbikata, Karadeniz Filosu ve Hazar Denizi Filosuna ait gemilerin, 80 den fazla savaş uçağı ve helikopterin katıldığı aktarıldı.

6 AYDA 20 TATBİKAT

Bilindiği gibi, Kırım Tatar Kaynak Merkezi, işgalcilerin 2021 yılının ilk 6 ayı içinde yarımadada 20 yasa dışı tatbikat düzenlediğini bildirmişti.

TATBİKATLAR KIRIM’IN EKOLOJİSİNE ZARAR VERİYOR

Bilindiği gibi, Rusya işgal ettiği Kırım’da devamlı olarak yasa dışı tatbikatlar düzenliyor, savaş propagandasını yürütüyor ve Kırımlı gençleri Rus ordusunda askeri hizmet yapmaya zorluyor. Yarımadada işgalciler tarafından düzenlenen tatbikatlar Kırım’ın ekolojisine zarar veriyor ve uluslararası hukuku ağır bir şekilde ihlal ediyor.

EK Kaynaklar : QHA

(UHA Haber Ajansı, 10 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.