enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İş Dünyası Koçluk Eğitimi İle Liderlere Dönüşüyor

İş Dünyası Koçluk Eğitimi İle Liderlere Dönüşüyor
25 Ağustos 2022
283
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

İZMİR – UHA HABER / EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği, iş dünyasında kullanılan koçluk uygulamalarının konuşulduğu “Aslında Koçluk” başlıklı bir etkinlik düzenleyerek, ICF Türkiye yetkililerini iş dünyası ile buluşturdu. Liderlik potansiyelini daha yukarılara çekerek kurumlarda verimliliği artırmak, bakış açılarını değiştirmek ve becerileri geliştirmek üzerine deneyimlerin paylaşıldığı etkinliğe, iş dünyası yoğun ilgi gösterdi.

Küreselleşme ve teknolojik gelişmeler nedeniyle yaşanan değişimler ve yenilikler; organizasyonlarda performansları arttırmayı, başarıyı sürdürülebilir kılmayı ve en önemlisi de yöneticilerin ve çalışanların kendilerini değiştirmesini, geliştirmesini zorunlu hale getirdi. Dünyadaki hızlı değişimle birlikte koçluk, bu değişimle başa çıkabilmenin bir yolu haline gelmeyi de başardı.

79 ülkede 140’ın üzerinde şubesi ve 41.000 üzerinde üyesi ile koçluk mesleğinin küresel liderliğini sürdürmeye devam Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF Global’in bir şubesi olan ICF Türkiye yetkililerinin konuşmacı olduğu organizasyonda “Dünyada ve Türkiye’de profesyonel koçluk”, “Değişimin yönetiminde koçluğun gücü ve etkisi”, “Dayanışma”, “Dayanıklılık”, “Denge” ve “Dönüşüm” gibi başlıklar ele alındı.

EGİAD Başkanı: Yanlış politikadan dönülmeliGünümüz iş dünyası direktif yerine destekleme ve yol göstermeyi etkin kılmaktadır

Toplantının açılış konuşmasını yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, değişimin her alanda hissedildiği günümüz koşullarında iş dünyasının koçluk eğitimlerine daha çok ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Başkan Yelkenbiçer, hızlı ve doğru kararlara ihtiyaç duyulduğu bu dönemde ICF Türkiye ile bireylerin, takımların, grupların, işletmelerin ve en nihayetinde toplumun farkındalığını artırmayı, koçluk mesleğine bakış açısını hak ettiği yere taşımayı hedeflediklerini belirtti.

“Küreselleşme, hızla büyüyen rekabet dünyası, her alanda yaşanan değişim ve yenilikler tüm örgütleri yeniden yapılanmak, işletmelerdeki yöneticileri ve çalışanları da çağa ayak uydurmak için kendilerini sürekli geliştirmek ve değiştirmek zorunda bırakmıştır” diyen EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “Günümüz iş dünyası ve yönetim anlayışı; yöneticinin, direktif verme ve denetleme yerine geliştirme, destekleme ve yol gösterme yetkinliklerinin önem kazanmasını sağlamıştır. Liderler bu nedenle artık rehber, kılavuz, ekip lideri, mentor gibi unvanlar almaya başlamıştır. Yönünü belirleyen, hedefine odaklanan, takımıyla, amaca yönelik ilişkiler kuran liderler değişimin öncüleri olmaktadır” dedi.

EGİAD Başkanı Yelkenbiçer, değişimlerle başa çıkmak için koçluğun iyi bir araç olduğunu dile getirerek,   bireylere, takımlara ve gruplara odaklanabilen koçluk sürecinin, kişinin farkındalık seviyesini artırarak yetkinlik, karar verme ve yaşam kalitesini arttırmak için alternatif yolların görülmesine ve test edilmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

“Koç, bireyin veya işletmenin düşünce ve eylemlerini desteklemek, farkındalığını artırmak, bakış açısını değiştirmek, yeni iç görülerini teşvik etmek, fırsatlara ve zorluklara bakarak yeniden çerçevelemesini sağlamak için davranış bilimi, yönetim literatürü, sanat gibi birçok farklı alandan yararlanır” şeklinde konuşan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer,  “Koçluk ilişkisinin süresi ise ihtiyaç ve tercihlere bağlı olarak değişebilmektedir.  Kısaca koçluk, potansiyeli maksimize etmektir. Bu doğrultuda bu alanda en yetkin kurumlardan birisi olan ICF’in kıymetli yöneticilerinden bugün bilgi almak bizler için de oldukça önemli oldu” dedi.

ICF’nin çalışma alanları üzerine ayrıntılı bilginin verildiği etkinlikte, şeffaflık, ulaşılabilirlik ve katılımcılığın önemine de dikkat çekildi.

Ebru Dön Keskin adlı kullanıcının profil fotoğrafı

HABER : Ebru KESKİN 

[UHA Haber Ajansı, 25 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.