enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
09:20 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
00:50 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
00:16 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
00:09 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
00:03 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları yarın sona erecek
00:54 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
23:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine verildi
22:53 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milletimiz müsterih olsun, terör musibetinin kökü her cihetten kazınacaktır” dedi.
22:40 Türkiye ile Ermenistan arasında vize kolaylığı kararı
22:30 Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye’ye geliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran Devrim Muhafızarı Ordusu üyesi General Musavi Şam yakınlarında İsrail saldırısında öldürüldü

İran Devrim Muhafızarı Ordusu üyesi General Musavi Şam yakınlarında İsrail saldırısında öldürüldü
26 Aralık 2023
30
A+
A-

Reklam

İran Devrim Muhafızları Ordusu, misillemede bulunacağını belirterek, İsrail’in tuğgeneral rütbesine sahip Razi Musavi’yi öldürmesinin bedelini ödeyeceği dile getirildi.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in EuroNews’den dayandırdığı haberine göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan General Razi Musavi, Suriye’nin başkenti Şam yakınlarında İsrail tarafından düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldü.

Musavi’nin öldürülmesi, İran devlet destekli ajanslar tarafından kamuoyuna ‘son dakika gelişmesi’ olarak duyuruldu.

İran resmi devlet ajansı İRNA haberinde, “Devrim Muhafızları’nın Suriye’deki en deneyimli danışmanlarından biri olan General Razi Musavi, birkaç saat önce Siyonist rejimin Şam’ın güneyindeki Seyyide Zeynep bölgesine düzenlediği saldırıda öldürüldü” ifadelerine yer verdi.

Razi Musavi’nin Suriye ile İran arasındaki askeri ittifakın koordinasyonundan sorumlu kişi olduğu kaydedildi.

İran devlet televizyonu da normal haber yayınını keserek Razi Musavi’nin öldürüldüğünü duyurdu ve Musavi’yi Devrim Muhafızları’nın Suriye’deki en eski danışmanlarından biri olarak tanımladı.

Bu arada öldürülen İranlı generalin Irak’ta 2020’de ABD saldırısında öldürülen İranlı General Kasım Süleymani’nin yakın arkadaşlarından olduğu ifade edildi.

Axios haber sitesi, İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, İsrail ordusunun, Tahran’ın saldırıya vereceği olası bir cevaba hazırlandığını duyurdu.

Ancak İsrail, Suriye ve Lübnan gibi ülkelerde gerçekleştirdiği İran’la bağlantılı saldırılara ilişkin herhangi bir değerlendirme yapmıyor.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İran Devrim Muhafızları Ordusu, misillemede bulunacağını belirterek, İsrail’in tuğgeneral rütbesine sahip Musavi’yi öldürmesinin bedelini ödeyeceği dile getirildi.

Devlet televizyonunda okunan açıklamada “Şüphesiz gaspçı ve vahşi Siyonist rejim bu suçun bedelini ödeyecektir” denildi.

Konuya ilişkin bir açıklamada İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’den geldi. Reisi, İsrail’in bunun bedelini ödeyeceğini söyledi.

Tahran, Beşşar Esad liderliğindeki Şam yönetiminin en güçlü destekçisi konumunda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.