enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:46 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
00:34 81 ilden gelen öğretmenler Anıtkabir’i ziyaret etti
00:31 Kılıçdaroğlu’ndan ültimatom!…
00:28 MSB: C-130 askeri kargo uçağın enkazı Kayseri’de incelenecek
00:22 KIZILELMA’nın vurucu gücü yapay zekası olacak
00:22 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nükleer güç santrali kurulması konusunda Güney Kore ile görüşmelerimiz sürüyor…
00:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
00:09 Ayasofya’nın restorasyonunda “zeminin tahrip edildiği” iddialarına yalanlama
00:07 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung’un huzurunda iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı.
00:01 Kadın Olmazsa Su Adaleti Olmaz
11:30 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
11:29 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki tarihi konuşması, konferans için yayımlanan kitapçıkta yer aldı…
00:49 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:49 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
00:40 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Suriye’yi ziyaret edecek: 2011 yılından beri bir ilk

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Suriye’yi ziyaret edecek: 2011 yılından beri bir ilk
1 Mayıs 2023
536
A+
A-

Suriye yönetimine yakın üst düzey bir bölgesel kaynak, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin bu hafta Şam’a gideceğini söyledi.

UHA / İnternational News Agency (TAHRAN)

Reuters logo - Paul Spainİran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin, Suriye’ye gideceği belirtildi. Ziyaret gerçekleşirse iç savaşın başladığı 2011 yılından sonra ilk kez bir İran lideri Suriye’ye gitmiş olacak. 

Suriye yönetimine yakın üst düzey bir bölgesel kaynak, Reuters’e yaptığı açıklamada, Reisi’nin önümüzdeki hafta Şam’a gideceğini söyledi.

Kaynak, Arap ülkelerinin Suriye’ye yönelik izolasyonu kaldırmaya başlaması ve Suudi Arabistan ile İran arasındaki gergin ilişkilerin bu ziyarete zemin hazırladığını kaydetti.

Suriye basını, Reisi’nin ziyaretinin iki gün süreceğini ve başta ekonomik işbirliği olmak üzere bir dizi anlaşmaya imza atılacağını yazdı.

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ilk defa bir İran lideri bu ülkeyi ziyaret etmiş olacak.

İran’ın Suriye’ye desteği

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bu yılın Ocak ayında Suriye’yi ziyaret ederek Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştü.

Esad görüşmede, İran’ın Suriye’deki savaşta yanlarında olduklarını belirterek, Reisi’ye “İran İslam Cumhuriyeti’nin desteğini unutmayacağız” mesajını iletti.

Suriye’de ayrıca Esad yönetiminin arkasında duran İran’ın desteklediği gruplarla, ABD birlikleri zaman zaman çatışıyor.

Esad yönetiminin “İran ve Rusya’nın askeri yardımı ve ekonomik desteğiyle” ülkesinin büyük bölümünde kontrolü yeniden sağladığı belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.