enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:53 Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde10’a düştü.
00:48 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:42 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:41 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:30 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
00:25 Tarım Bakanlığı’ndan sokak lezzetlerine sıkı takip
00:10 Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
00:04 Hızlı Tren (YHT) ve anahat tren biletlerinde öğretmenlere yüzde 50 indirim…
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Irak’ta seçimleri Sadr kazandı

Irak’ta seçimleri Sadr kazandı
12 Ekim 2021
447
A+
A-

UHA HABER / Irak’tan gelen sonuçlar, seçimleri Şii din adamı Mukteda es-Sadr’a bağlı Sadr Grubu’nun kazandığını ortaya koydu. Seçimlere katılım ise yüzde 41’de kaldı.

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Reuters’den aktardığı haberine göre, Irak’ta Pazar günü yapılan genel seçimleri,  Sadr Grubu’nun kazandığı açıklandı.

Şii Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’a bağlı grubun, 329 sandalyeli mecliste en az 70 sandalye kazandığı belirtildi.

Reuters‘ın haberine göre, yerel hükümet görevlilerince doğrulanan ilk sonuçlar Sadr Grubu’nun 70’ten fazla milletvekili çıkardığını ortaya koydu.

Sadr Hareketi’nin bir sözcüsü ise kazandıkları sandalye sayısının 73 olduğunu belirtti. Yerel basın da aynı sayıyı bildirdi.

Irak seçim komisyonundan bir yetkili ise seçimleri Sadr Grubu’nun kazandığını ancak elde edilen sandalye sayısını şu an için teyit edemeyeceğini söyledi.

Seçimlerde zaferini ilan eden Mukteda es-Sadr, televizyondan yaptığı konuşmada ülkede yolsuzlukla mücadele etme sözü verdi. Es-Sadr, yabancı devletlere de hükümetin kurulmasına karışmama konusunda uyarıda bulundu.

Sadr Grubu, 2018 yılındaki seçimlerde de sandıktan birinci güç olarak çıkmıştı.

Kesin olmayan resmi sonuçlara göre, Sünni Meclis Başkanı Muhammed Halbusi’nin liderliğindeki Takkaddum partisi 38 sandalye kazandı. Eski Şii Başbakan Nuri el-Maliki’nin Kanun Devleti Koalisyonu ise 37 sandalye elde etti.

Düşük katılım

Irak’taki genel seçimlere katılım ise çok düşük kaldı.

Seçim komisyonu, seçmenlerin sadece yüzde 41’inin oy kullandığını açıkladı. Bu oran, 2018’deki seçimlerde kaydedilen yüzde 44,5’lik katılım oranının da gerisinde kaldı.

Siyasi ve ekonomik krizle mücadele eden Irak’ta Ekim 2019’da patlak veren hükümet karşıtı gösterilerin ardından, Irak Başbakanı Musafa El Kazımi liderliğindeki bakanlar kurulu Temmuz 2020’de erken seçime gidilmesini kararlaştırmıştı. Irak’ta normal takvime göre seçimlerin Mayıs 2022’de yapılması planlanıyordu.

[UHA Haber Ajansı, 12 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.