enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
7 Ekim 2024
20
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı, tüm birlik ve kurumları devletin bekası, ülkenin savunma ve güvenliği için gerekli her türlü tedbiri almaya, kendisine tevdi edilen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam ediyor.

Millî Savunma Bakanlığı’nın faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından şu bilgiler paylaşıldı:

58 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri; “kaynağında, sürekli ve kapsamlı” olarak Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonlarıyla; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle getirdi ve böylece, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 107 oldu.

HUDUTLARDA 463 ŞAHIS YAKALANDI

Tesis edilen çok katmanlı emniyet sistemiyle dünya standartlarında güvenliği sağlanan hudutları da; Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 463 şahıs yakalandı ve 930 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. Yakalanan şahıslardan 12’sinin terör örgütü mensubu olduğu anlaşıldı.

Ve böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11 bin 339’a yükseldi. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısının ise da 79 bin 635 oldu.

KFOR GÖREVİNİ 11 EKİM’DE İTALYA’YA DEVREDİYORUZ

Türkiye ile Yunanistan arasında “Güven Artırıcı Önlemler 2024 Yılı Uygulama Planı” kapsamında Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığından bir heyetin (1 general, 2 subay) 10-11 Ekim tarihlerinde Kara Kuvvetleri Komutanlığımızı ziyaret etmesi planlandı.

10 Ekim 2023’te komutasını devraldığımız; NATO ve Birleşmiş Milletler kararlarına uygun olarak uluslararası sorumluluğun gerektirdiği tam bir tarafsızlık ve şeffaflık ile yerine getirdiğimiz Kosova Barış Gücü (KFOR) Komutanlığı görevi 11 Ekim’de İtalya’ya devredilecektir.

Ülkemiz, NATO ve Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliği için geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de önemli ve belirleyici katkılarda bulunmaya devam edecektir.

İSRAİL’İN SALDIRILARINA KARŞI KALICI ÖNLEMLER ALINMALI

Bir yıla yaklaşan İsrail saldırıları neticesinde 41 binden fazla masum Filistinlinin öldüğü, yerlerinden edildiği, hastanelerin, okulların, dinî mekânların, kampların bombalandığı, salgın hastalıkların baş gösterdiği bir Filistin var.

Uluslararası hukuku ihlal eden İsrail’in, Filistin’in ardından Lübnan’a yönelik saldırıları bu krizin tüm bölgeye yayılması endişesi haklı çıkardı.

Bölgedeki krizin yayılmasına yönelik bu saldırıların durdurulması için kalıcı önlemlerin alınması şart. Yerlerinden edilen masum insanlar, öldürülen çocuklar ve insani yaşam şartlarından mahrum bırakılanlar karşısında bu endişe verici şiddeti izlemeye devam eden uluslararası toplumu bir kez daha göreve çağırıldı.

POLATLI’DA ATEŞ SERBEST-2024 FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, hâlihazırda yürüttüğü tüm operasyonları ve görevleri ile eş zamanlı olarak eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürmektedir.

Bu kapsamda,

▪️ Portekiz’de Repmus, İtalya’da DYNAMIC MASTERMIND, Gürcistan’da Sonsuzluk ve İzmir Körfezi ve Karadeniz Ereğli yaklaşma sularında NUSRET-2024 tatbikatları başarıyla icra edildi.
▪️ Kocaeli’de Yıldırım Seferberlik,
▪️ Romanya’da SARMIS,
▪️ Birleşik Arap Emirlikleri’nde Falcon Strike,
▪️ Hava Savunma Birliklerimiz tarafından Hava Savunma Komuta Kontrol,
▪️ Konya’da Millî Anadolu Ankası tatbikatları gerçekleştiriliyor.
▪️ Yunanistan’da NATO Elektronik Harp Denemeleri (NEMO),
▪️ Fransa’da Cutaway,
▪️ Pakistan’da Indus Shield,
▪️ Aliağa’da Müşterek Hava Savunma tatbikatlarının icra edilmesi planlandı.

Ayrıca;

Türk Silahlı Kuvvetleri, ateş gücünü göstermek ve kuvvetler arası ateş desteğinin koordinasyonunu geliştirmek maksadıyla 8-11 Ekim tarihleri arasında Polatlı’da Ateş Serbest-2024 Faaliyeti gerçekleştirilecek.

Söz konusu faaliyetin Seçkin Gözlemci Günü’nün Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in de katılımı ile 10 Ekim’de yapılması planlanmakta.

Somali Federal Cumhuriyeti deniz yetki alanlarında araştırma faaliyeti gerçekleştirecek ORUÇREİS gemisine; Deniz Kuvvetlerine ait TCG GEDİZ, TCG GÖKOVA ve TCG ÜTĞM. ARİF EKMEKÇİ gemilerinden teşkil edilen Somali Deniz Görev Grubu tarafından refakat ve koruma sağlanıyor.

Görev Grubu 5 Ekim’de İstanbul Boğazı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı selamlayarak Somali seyrine başladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.