enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:57 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:19 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
07:05 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
07:01 Başkent Lefkoşa’daki yapımı yaklaşık 3 yıl süren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Külliyesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
00:46 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
00:29 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur
23:31 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
00:57 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
7 Ekim 2024
11
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı, tüm birlik ve kurumları devletin bekası, ülkenin savunma ve güvenliği için gerekli her türlü tedbiri almaya, kendisine tevdi edilen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam ediyor.

Millî Savunma Bakanlığı’nın faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından şu bilgiler paylaşıldı:

58 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri; “kaynağında, sürekli ve kapsamlı” olarak Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonlarıyla; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle getirdi ve böylece, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 107 oldu.

HUDUTLARDA 463 ŞAHIS YAKALANDI

Tesis edilen çok katmanlı emniyet sistemiyle dünya standartlarında güvenliği sağlanan hudutları da; Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 463 şahıs yakalandı ve 930 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. Yakalanan şahıslardan 12’sinin terör örgütü mensubu olduğu anlaşıldı.

Ve böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11 bin 339’a yükseldi. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısının ise da 79 bin 635 oldu.

KFOR GÖREVİNİ 11 EKİM’DE İTALYA’YA DEVREDİYORUZ

Türkiye ile Yunanistan arasında “Güven Artırıcı Önlemler 2024 Yılı Uygulama Planı” kapsamında Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığından bir heyetin (1 general, 2 subay) 10-11 Ekim tarihlerinde Kara Kuvvetleri Komutanlığımızı ziyaret etmesi planlandı.

10 Ekim 2023’te komutasını devraldığımız; NATO ve Birleşmiş Milletler kararlarına uygun olarak uluslararası sorumluluğun gerektirdiği tam bir tarafsızlık ve şeffaflık ile yerine getirdiğimiz Kosova Barış Gücü (KFOR) Komutanlığı görevi 11 Ekim’de İtalya’ya devredilecektir.

Ülkemiz, NATO ve Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliği için geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de önemli ve belirleyici katkılarda bulunmaya devam edecektir.

İSRAİL’İN SALDIRILARINA KARŞI KALICI ÖNLEMLER ALINMALI

Bir yıla yaklaşan İsrail saldırıları neticesinde 41 binden fazla masum Filistinlinin öldüğü, yerlerinden edildiği, hastanelerin, okulların, dinî mekânların, kampların bombalandığı, salgın hastalıkların baş gösterdiği bir Filistin var.

Uluslararası hukuku ihlal eden İsrail’in, Filistin’in ardından Lübnan’a yönelik saldırıları bu krizin tüm bölgeye yayılması endişesi haklı çıkardı.

Bölgedeki krizin yayılmasına yönelik bu saldırıların durdurulması için kalıcı önlemlerin alınması şart. Yerlerinden edilen masum insanlar, öldürülen çocuklar ve insani yaşam şartlarından mahrum bırakılanlar karşısında bu endişe verici şiddeti izlemeye devam eden uluslararası toplumu bir kez daha göreve çağırıldı.

POLATLI’DA ATEŞ SERBEST-2024 FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, hâlihazırda yürüttüğü tüm operasyonları ve görevleri ile eş zamanlı olarak eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürmektedir.

Bu kapsamda,

▪️ Portekiz’de Repmus, İtalya’da DYNAMIC MASTERMIND, Gürcistan’da Sonsuzluk ve İzmir Körfezi ve Karadeniz Ereğli yaklaşma sularında NUSRET-2024 tatbikatları başarıyla icra edildi.
▪️ Kocaeli’de Yıldırım Seferberlik,
▪️ Romanya’da SARMIS,
▪️ Birleşik Arap Emirlikleri’nde Falcon Strike,
▪️ Hava Savunma Birliklerimiz tarafından Hava Savunma Komuta Kontrol,
▪️ Konya’da Millî Anadolu Ankası tatbikatları gerçekleştiriliyor.
▪️ Yunanistan’da NATO Elektronik Harp Denemeleri (NEMO),
▪️ Fransa’da Cutaway,
▪️ Pakistan’da Indus Shield,
▪️ Aliağa’da Müşterek Hava Savunma tatbikatlarının icra edilmesi planlandı.

Ayrıca;

Türk Silahlı Kuvvetleri, ateş gücünü göstermek ve kuvvetler arası ateş desteğinin koordinasyonunu geliştirmek maksadıyla 8-11 Ekim tarihleri arasında Polatlı’da Ateş Serbest-2024 Faaliyeti gerçekleştirilecek.

Söz konusu faaliyetin Seçkin Gözlemci Günü’nün Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in de katılımı ile 10 Ekim’de yapılması planlanmakta.

Somali Federal Cumhuriyeti deniz yetki alanlarında araştırma faaliyeti gerçekleştirecek ORUÇREİS gemisine; Deniz Kuvvetlerine ait TCG GEDİZ, TCG GÖKOVA ve TCG ÜTĞM. ARİF EKMEKÇİ gemilerinden teşkil edilen Somali Deniz Görev Grubu tarafından refakat ve koruma sağlanıyor.

Görev Grubu 5 Ekim’de İstanbul Boğazı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı selamlayarak Somali seyrine başladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.