enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:28 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:12 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de yaşayan iki Kıbrıslı Türk koşucu, “Ada’da Barışın 50. yılı” sloganıyla koştu

İngiltere’de yaşayan iki Kıbrıslı Türk koşucu, “Ada’da Barışın 50. yılı” sloganıyla koştu
15 Temmuz 2024
25
A+
A-

İngiltere’de yaşayan iki Kıbrıslı Türk koşucu, Okan Baysan ve Halil İzzet, “Ada’da Barışın 50. Yılı” sloganıyla koştu.

Gazeteci Mustafa SALMAN’ın Kıbrıs Postası’ndan aktardığı haberinde, İngiltere’de yaşayan iki Kıbrıslı Türk koşucu, Okan Baysan ve Halil İzzet, geleneksel Londra Koşusu’na katılarak, “Ada’da Barışın 50. Yılı” sloganıyla koştu.

KKTC Londra Temsilciliğinden yapılan açıklamaya göre, Baysan ve İzzet, Rumların baskı, zulüm ve katliamlarına maruz kalan Kıbrıs Türk halkını kurtarmak ve Ada’ya barış ve huzur getirmek maksadıyla Anavatan Türkiye tarafından 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türk halkı için hayati bir dönüm noktası olduğunu belirterek, Ada’da süregelen yarım asırlık barışa dikkat çekmek için koştuklarını kaydetti.

KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin ve İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Kenan Nafi, Okan Baysan ve Halil İzzet’e destek vermek için koşunun öncesinde Baysan ve İzzet ile bir araya geldi.

Büyükelçi Keskin, İngiltere’deki Kıbrıs Türk toplumunun hayatın her alanında ortaya koydukları başarılarının gurur verici olduğunu ve bu başarılarıyla, Kıbrıs Türk kimliğinin ve kültürünün tanıtılmasına büyük katkı koyduklarını vurguladı.

Keskin, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Türk Barış Harekatı’nın 50. yılında, Barış Harekatı ile Kıbrıs adasında tesis edilen barış ve huzur ortamına dikkat çekmek için koşacak olan Baysan ve İzzet’e duyarlılıkları için teşekkür etti ve başarılar diledi.

İngiltere'de yaşayan iki Kıbrıslı Türk koşucu, “Ada'da Barışın 50. yılı” sloganıyla koştu - Kibris Gerçek

OKAN BAYSAN VE HALİL İZZET HAKKINDA

Açıklamada, Okan Baysan ve Halil İzzet hakkında şu bilgiler paylaşıldı:

“Okan Baysan, Kıbrıs’ın Lefke kentinde doğmuş ve eğitimini ABD’de Purdue Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği alanında tamamlamıştır. Geçmişte IBM UK Ltd, Capita UK, Sophos ve Nortel/Netas gibi şirketlerde önemli pozisyonlarda bulunmuş olan Baysan şu anda Capgemini UK’de Kıdemli Kalite Güvence ve Test Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Baysan, Londra 2012 Olimpiyatları’ndan bu yana Kıbrıs Türk kimliğini vurgulayarak, İngiltere’nin farklı şehirlerinde gerçekleşen yarışlar başta olmak üzere Berlin, Paris, İstanbul, Barcelona gibi dünyanın dört bir yanında gerçekleşen pek çok maratonda yer almıştır. Baysan, katıldığı bu etkinliklerde ayrıca, çeşitli yardım kuruluşları için farkındalık yaratmış ve bağış toplamıştır.

Londra’da doğup büyüyen Halil İzzet, 2009 yılında Exeter Üniversitesi Arapça & Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuş ve ardından 2015 yılında tekrar Exeter Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği lisansını ve 2016 yılında UCL’de yüksek lisansını tamamlamıştır. 2021 yılından beri BTCA ve Embargoed! İsimli sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevler üstlenen İzzet, 2023 yılında İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Daha önce çeşitli Nuclear Race deneyimi bulunan İzzet, 10 km Londra Koşusu’nda ilk kez koşmuştur.”

Gazeteci* Mustafa SALMAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.