enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:17 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:55 Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 25 bin megavatı geçti
10:24 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de Osmanlı eserleri satışa çıkıyor

İngiltere’de Osmanlı eserleri satışa çıkıyor
24 Ekim 2021
519
A+
A-

LONDRA-TÜHA HABER / İngiltere’nin başkenti Londra’da bu hafta iki farklı müzayede evinde Osmanlı dönemine ait tablolar satışta olacak. Bu müzayedelerden birinde Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’ın yağlı boya tabloları da var.

Yurtta sulh, cihanda sulh(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber’ye dayandırdığı Zeynep Eryılmaz’ın haberine göre, Londra’daki müzayede evi Sothebys’de 27 Ekim’de “İslam Dünyası ve Hindistan Sanatı” başlıklı müzayede düzenlenecek. Müzayedede Hürrem Sultan, Kanuni Sultan Süleyman ve Mihrimah Sultan’ın 17 ve 18’inci yüzyıla ait yağlı boya tabloları bulunuyor.

Müzayedede farklı sanat eserleri yer alıyor. Onlardan biri de Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Hürrem Sultan’ın tablosu. Yağlı boya tablonun 16. yüzyıl sonu 17. yüzyıl başına ait olduğu düşünülüyor.

Hürrem Sultan’ın portresi satışa sunulacak

İtalyan ressam Tiziano Vecellio’nun takipçisi olan bir ressam tarafından resmedilen Hürrem Sultan portresi, 100 ile 150 bin sterlin arasında değerle satılacak.

Sothebys Müzayede Evi Orta Doğu Uzmanı Benedict Carter, “Müzayedede özellikle Hürrem tablosunun ilgi görmesini bekliyoruz. Özel koleksiyoncular ve kurumlar bu portre ile oldukça ilgili. Fiyatı 100 bin sterlin ile başlayacak ancak bu rakam 5 milyon sterline kadar çıkabilir” dedi.

Müzayededeki eserler arasında Kanuni Sultan Süleyman ve Mihrimah Sultan’ı tasvir eden yağlı boya tablolar da bulunuyor.

İngiltere'de Osmanlı eserleri satışa çıkıyor

6 Osmanlı padişahının portreleri de var

İngiliz müzayede evi Christies de 250 yıllık dönemde padişahlık yapan 6 Osmanlı padişahının portrelerini satışa sunacak.

28 Ekim’de gerçekleştirilecek müzayedede Orhan Gazi, Birinci Bayezid, İsa Çelebi, Birinci Mehmed, Birinci Selim ve İkinci Selim’in portrelerinden oluşan eserler için 800 bin ile 1 milyon 200 bin sterlin arasında değer biçiliyor.

[UHA Haber Ajansı, 24 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.