enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de ‘Omicron’ alarmı: Hızla artabilir

İngiltere’de ‘Omicron’ alarmı: Hızla artabilir
13 Aralık 2021
309
A+
A-

LONDRA-UHA HABER / İngiltere’de Omicron varyantı vakalarının hızla artmasının ardından alarm seviyesinin 3’ten 4’e yükseltildi. Ülkede Omicron nedeniyle hastaneye yatışlar başladı. Uzmanlar gelecek haftalarda yatışların hızla artmasından endişe ediyor.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Omicron varyantı başta Avrupa olmak üzere yeni bir tehdit olarak görülüyor.

İngiltere’de Omicron vakalarındaki hızlı artış nedeniyle alarm seviyesini ikinci en yüksek olan 4’e yükseltildi.

İngiltere Başsağlık görevlilerinin açıklamasında, “Erken kanıtlar, Omicron’un Delta’dan çok daha hızlı yayıldığını ve Omicron’dan kaynaklanan semptomatik hastalıklara karşı aşı korumasının azaldığını gösteriyor” denildi.

İngiltere'de 'Omicron' alarmı: Hızla artabilir

Hastaneye yatışlar başladı

Omicron varyantına ilişkin verilerin önümüzdeki haftalarda daha da netleşeceğini belirtilen açıklamada, Omicron nedeniyle hastaneye yatışların şimdiden başladığı ve hızla artmasının muhtemel olduğu söylendi.

Açıklamada, “İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) şu anda esas olarak COVID-19 dışı nedenlerle baskı altında. Artan bulaşıcılık ve azalan aşı etkinliğiyle yayılan bir varyantla, bu baskının yakında yükseldiğini göreceğiz” denildi.

İngiltere'de 'Omicron' alarmı: Hızla artabilir

25 bin ila 75 bin ölüme neden olabilir

Beş kademeli olan alarm seviyesinin 4’e yükseltilmesi, sağlık yetkililerinin hastalığın bulaşma oranlarının yüksek olduğunu düşündüğü ve sağlık hizmetlerine baskı uygulandığı anlamına geliyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Omicron varyantının, diğer varyantlardan çok daha hızlı yayıldığına vurgulayarak, İngiltere’de ay sonuna kadar yaklaşık 1 milyon Omicron vakası görülebileceğini açıklamıştı.

Uzmanlar da Omicron varyantına karşı sert önlem alınmazsa ülkede 25 bin ila 75 bin kişinin hayatını kaybedebileceği uyarısında bulundu.

İngiltere’de dün 633 Omicron vakası görülmüş, varyantın tespit edilmesinden bu yana en yüksek günlük artışla ülkedeki toplam Omicron vaka sayısı 1898’e çıkmıştı.

İngiltere'de 'Omicron' alarmı: Hızla artabilir

Avrupa’da en çok ölüm İngiltere’de

Hükümet, Omicron nedeniyle evden çalışma, kapalı alanlarda maske takma ve gece kulüpleri gibi yerlere girişte aşı pasaportu önlemlerini hayata geçirme kararı almıştı.

İngiltere, 170 bin ölümle Avrupa’da COVID-19 kaynaklı en çok ölümün görüldüğü ülke konumunda bulunuyor.

EK Kaynaklar *AA

[UHA Haber Ajansı, 13 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.