enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:23 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:03 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de 16 ve 17 yaşındaki çocuklara aşı uygulaması başlayacak

İngiltere’de 16 ve 17 yaşındaki çocuklara aşı uygulaması başlayacak
6 Ağustos 2021
396
A+
A-

UHA HABER / Birleşik Krallık’taki 16 ve 17 yaşındaki tüm çocuklara, uzmanların tavsiyesi üzerine birkaç hafta içinde ilk doz koronavirüs aşısı uygulanmaya başlanacak.

Birleşik Krallık’ın Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi (JCVI), 12 ila 15 yaşındakiler için aşıları risk altındaki kişilerle yaşayanlarla sınırlamaya devam ederken, tüm 16 ve 17 yaşındakilere koronavirüs aşısı önerilmesini tavsiye etti.

Tavsiye ile birlikte İngiltere’de yaklaşık 1,4 milyon genç aşı olmaya uygun olacak.

JCVI, ikinci doza dair tavsiyenin ne zaman verileceğinin henüz belirlenmediğini söyledi.

İngiltere’nin baş sağlık görevlisi yardımcısı Prof Jonathan Van-Tam, bol miktarda aşı bulunduğunu vurguladı.

“Kaybedecek zaman yok” 

“Tedarikimiz var ve bunun gerçekten çok kısa bir süre içinde başlamasını bekliyorum.” 

“Bunu sürdürmek için kaybedecek zaman yok” dedi ve çocukların yakında altıncı sınıflara ve kolejlere geri dönmeye başlayacaklarını vurguladı. “Mümkün olduğu kadar hızlı ilerlememizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Çocuklar için onaylanan tek aşı: Pfizer-BioNTech

Birleşik Krallık’ta 18 yaş altı için onaylanan tek aşı Pfizer-BioNTech.

Ülkede şimdiye kadar 12 yaşından büyük çocuklar, belirli sağlık durumları varsa, yüksek risk altında olan veya 18. doğum günlerine yaklaşan başkalarıyla birlikte yaşıyorsa aşı yaptırabiliyorlardı.

Çocukları aşılayan diğer ülkeler arasında ABD, AB, Brezilya, Japonya, İsrail ve Hong Kong yer alıyor.

[UHA Haber Ajansı, 06 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.