enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
00:03 Bursa Harmancık/Orhaneli yangını kontrol altına alındı
12:06 Bursa’nın Gürsu, Kestel, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına, İnegöl Belediyesi’nden tam destek
09:57 Kocaeli’de Ekmek Skandalı: Zam Oyunuyla Vatandaş Soyuluyor!
08:07 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
07:01 Kitap: “Kırım Savaşları ve Sürgünler”
06:59 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Bu yıl da Aspendost’ta13 bin 500 metrekarelik aktif çalışma sahasına ulaşmayı hedefledik”
00:59 Uzmanlar su tüketimini azaltmak için yapay zekâ gelişiminde ortak hareket, büyük dil modelleri yerine görev odaklı küçük modeller öneriyor.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere Eski Dışişleri Bakanı Jack : Kıbrıs konusunda gerçekçi tek yol, iki devletli çözüm

İngiltere Eski Dışişleri Bakanı Jack : Kıbrıs konusunda gerçekçi tek yol, iki devletli çözüm
21 Mart 2025
11
A+
A-

* İngiltere Eski Dışişleri Bakanı Jack Straw, Kıbrıs sorununun çözümünün basit olduğunu belirterek, Türkiye ve KKTC’nin savunduğu iki devletli çözümü savundu. Straw, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin adanın tamamını kontrol ettiği algısının yanlış olduğunu vurguladı.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

İngiltere Eski Dışişleri Bakanı Jack Straw, çok uzun süredir devam eden Kıbrıs sorununun çözümünün çok basit olduğunu belirterek, gerçekçi olarak ilerleyebilmenin tek yolunun, Türkiye ve KKTC’nin de savunduğu iki devletli çözüm olduğunu vurguladı.

Kıbrıslı Rumların, başarısızlıkla sonuçlanan müzakerelere zemin olan federal çözüm önerisine inatla bağlı olmasına işaret eden Straw, “Kıbrıs sorununa ilişkin eylemsizliğin devam etmesine izin verilemez.. Bu tümörü Avrupa’dan kesip atmak için yeni bir düşünce biçimi gerekli” dedi.

Straw, The Independent’da yer alan yazısında, Cenevre’de yapılan zirve ve Kıbrıs müzakere süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in birkaç yıl önce yaptığı “Avrupa Birliği’nin (AB) adada, iki devletli bir çözümü asla kabul etmeyeceği“ne ilişkin “komik açıklamaları” göz önünde bulundurulunca AB’nin doğru yönde bir adım atmayacağını kaydeden Straw, bu durumun İngiltere ile İngiltere’nin Avrupa ve Kuzey Amerika’dan Sorumlu Devlet Bakanı Stephen Doughty’ye liderlik gösterip, “Avrupa’yı on yıllardır hasta eden” bu soruna kalıcı bir çözüm bulmaya yeltenmeleri için açık kapı bıraktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, İngiltere’yi tarafsız bir garantör olmadığı için eleştirdiğini hatırlatan Straw, Kıbrıslı Rum fikirlerinin, Dışişleri Bakanlığı’ndaki bakan ve diplomatlara sürekli anlatılarak, norm haline getirildiğini söyledi ve bunun adil olmadığını belirtti.

Straw, asıl sorunun, AB’ye üye yapılma kararıyla da pekişen, uluslararası arenada tanınan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, tüm adayı kontrol ettiği algısı olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin adanın tamamını kontrol etmediğini ve uygulamada da asla etmeyeceğini vurgulayan Straw, kendisinin de bir parçası olduğu, adanın tümüyle AB’ye alınması kararından pişman olduğunu belirtti.

Straw, durumdaki her türlü değişikliğe, üslerin stratejik önemi sebebiyle özellikle İngiltere tarafından çok temkinli yaklaşılması gerektiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.